Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

"Elmélkednek és közben elfelejtenek élni"2016. 04. 13.

A Vörösmarty Színház a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közösen ősbemutatóra készül: Robert Musil A rajongók című színművét Szikora János rendezi. A főszereplő Thomast megformáló Lábodi Ádámmal beszélgettünk a készülő előadásról.

Tovább olvasom

Egy ismeretlen remekmű ősbemutatója2016. 04. 12.

A Vörösmarty Színház kávézójában 2016. április 12-én, kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott dr. Szikora János, Bán Teodóra és Zoób Kati a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös magyarországi ősbemutató, Robert Musil A rajongók című előadás kapcsán.

Tovább olvasom

Gáspár Sándor születésnapjára2016. 04. 09.

Ma ünnepli 60. születésnapját Gáspár Sándor, Jászai Mari- és Kossuth-díjas, Érdemes Művész, társulatunk tagja. 

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Képekké vált magány2016. 04. 05.

Szombaton, az autizmus világnapján kékbe borult a belváros: rendezvénysorozattal hívták fel a figyelmet a szervezők az autizmussal élőkre és családjaikra. A Vörösmarty Színház Blaskó Bence Képekké vált magány című kiállítás-megnyitójával csatlakozott a rendezvényekhez.

Tovább olvasom

"Mennyire hagyjuk magunkat kiszolgáltatni?"2016. 04. 02.

Szombat este mutattuk be a Száll a kakukk fészkére című drámai komédiát Horváth Csaba rendezésében. A McMurphyt megformáló Sághy Tamással beszélgettünk.

Tovább olvasom

"Ez egy rapszódia"2016. 03. 31.

Ökrös Csaba, akit elsősorban kiváló népzenészként ismerünk, zeneszerzőként is igen aktív, Horváth Csabával nem először dolgozik együtt. A Száll a kakukk fészkére című előadásban acapella, azaz hangszeres kíséret nélküli, tisztán vokális előadásmódban fognak a dallamok megszólalni. Ökrös Csabát a premier előtt álló produkció zenei világáról kérdeztük.

Tovább olvasom

Ragyogjon kékben - autizmus világnapja2016. 03. 29.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete április 2-át az Autizmus Világnapjának nyilvánította. Ez alkalomból Székesfehérvár több programmal is készül, melyhez színházunk is csatlakozik Blaskó Bence Képekké vált magány című kiállítás-megnyitójával. Március 29-én sajtótájékoztató keretében beszéltek a szervezők a programsorozat fontosságáról. 

Tovább olvasom

Színházi világnapi üzenet2016. 03. 27.

Az idei Színházi Világnap alkalmából Anatolij Vasziljev színházi rendező, színházelméleti gondolkodó, színházi pedagógus üzent.

1962 óta ünnepeljük a Színházi Világnapot. A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) minden évben a színházi világ egy jelentős személyiségét kéri fel, hogy fogalmazza meg üzenetét a művészek és a közönség számára. LegelőszörJean Cocteau szövege hangzott el több mint húsz ország színpadán. Idén Anatolij Vasziljev fogalmazta meg gondolatait. 

Tovább olvasom

Musil világa jelmezekkel megfogalmazva2016. 03. 23.

A Vörösmarty Színház a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében ősbemutatóra készül: Robert Musil A rajongók című színművét Szikora János állítja színpadra. A jelmezeket a rafináltan érzéki anyagok mestere, Zoób Kati és Divatháza álmodja meg. Musilról, színházról és divatról kérdeztük Zoób Katit.

Tovább olvasom