Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Bemutattuk az Augusztus Oklahomában című családregényt2015. 11. 25.

November 28-án, szombaton mutattuk be az Augusztus Oklahomában című családregényt. A fanyar humorral és megrendítő drámaisággal operáló történetben mindenki hordoz valami titkot és mindenki megszenvedett sérelmei árnyékában él.

Tovább olvasom

5 perc, egy kávé és 6 kérdés - villáminterjú Hirtling Istvánnal2015. 11. 24.

A Rózsavölgyi Szalon és a Vörösmarty Színház első koprodukciójaként Éric-Emmanuel Schmitt Rejtélyes viszonyok című műve kerül színre. Hirtling Istvánt Abel Znorko, Nobel-díjas író szerepében láthatjuk, erről kérdezte a Rózsavölgyi.

Tovább olvasom

Kiállítás-megnyitó: Átszűrve2015. 11. 23.

2015. november 28-án nyitjuk meg a Forrás Galéria legújabb kiállítását Átszűrve címmel. A kiállítás-megnyitón köszöntőt mond Hargitai Iván, színházunk prózai tagozatvezetője, Svéda Dóra, az ART&ME Galéria vezetője, illetve közreműködik Szász Júlia, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának hallgatója.

 

 

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Műsorváltozás: jön Dürrenmatt2015. 11. 23.

Yasmina Reza Művészet című darabja helyett Friedrich Dürrenmatt Play Strindberg című darabját mutatjuk be a Vörösmarty Színházban. Az előadást Szabó K. István rendezi.

Tovább olvasom

„Ez a munka egyfajta pszichológiai élve boncolás”2015. 11. 23.

November 26-án kerül bemutatásra a Rejtélyes viszonyok című előadás a Rózsavölgyi Szalon és a Vörösmarty Színház együttműködésében. A darab rendezőjével, Kolos Istvánnal beszélgettünk.

Tovább olvasom

„Bátornak kell lenni. Abból még jó is kisülhet.” – interjú Radnay Csillával2015. 11. 20.

A Tizenkét dühös ember című előadásban a Hetedik esküdtet alakítja, most újabb premierre készül: november 28-án lesz az Augusztus Oklahomában bemutatója, a családregényben Barbara Fordham szerepét játssza. Ítélkezésről, önmegfejtésről, szerepfelépítésről beszélgettünk.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Testtel festeni - bemutattuk a Hekabét2015. 11. 18.

Szerda este nagy sikerrel mutattuk be Blaskó Borbála Hekabé című táncjátékát. A Kozák András Stúdió új premierje szavak nélkül mesél, a befogadó képzeletére bízza, hogy végül milyen érzetekké áll össze a testekkel festett történet.

Tovább olvasom

Megénekeltük a százéves Csárdáskirálynőt2015. 11. 17.

Idén egy évszázada annak, hogy hatalmas sikerrel mutatták be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. Színházunk egy különleges születésnapi ajándékkal  tisztelte meg a százéves Csárdáskirálynőt. November 17-én, kedden pontban 17 órakor a Magyar Király Szálló előtti téren több száz lelkes résztvevő énekelte együtt a Hajmási Péter, Hajmási Pál című nagysikerű dalt Keller Jánossal, társulatunk művészével, az esemény ötletgazdájával és Váradi Eszter Sára színésznővel.

Tovább olvasom

Önmagam mércéje az egyetlen mérce – interjú Blaskó Borbálával2015. 11. 12.

Fotó: Falus Krisztina

 

Blaskó Borbálát több előadásban is láthatta a székesfehérvári közönség, tagja a Horváth Csaba vezette Forte Társulatnak, táncosként, táncpedagógusként és koreográfusként dolgozik. A Vörösmarty Színházban első önálló munkája kerül bemutatásra november 18-án Hekabé címmel. A készülő előadásról, pályája kezdeteiről, a testtudatról beszélgettünk.

Tovább olvasom