A kék hajú lány

Szerző: Dóka Péter - Perczel Enikő

Repertoár

A kék hajú lány
A kék hajú lány
A kék hajú lány
A kék hajú lány
A kék hajú lány
A kék hajú lány
A kék hajú lány
A kék hajú lány
A kék hajú lány

Ismertető A kék hajú lány

Olivér a tizenharmadik szülinapját ünnepli furcsa családja körében, amikor lezuhan a cseresznyefa tetejéről és kórházba kerül. Nem is fordulhatna szerencsésebbre a sorsa, mert ott barátokra lel, megismerkedik a kék hajú Mírával, akinek daganat van a térdében, vámpírokat rajzol és kerekes székben ül. A kórházban igazi csodák történnek.

Dóka Péter Kék hajú lány című kisregényének főszereplői fiatal és idős, magányos lelkek, akik különböző okok miatt saját családjukban nem lelik helyüket, de egy kórházban végzetesen összefonódik a sorsuk és családtagként segítenek egymásnak.A darab olyan tabutémákat feszeget, mint betegség, halál, amiről a felnőttek is nehezen beszélnek. A legfontosabb dolog, amit a főhős, Olivér elsajátít: az empátia. Az előadás egyik legfontosabb küldetése az empátia, és minden, ami ehhez kapcsolódik továbbörökítése.

Az előadást követően  a diákokkal drámapedagógus dolgozza fel a látottakat.

Az előadás célközönsége a 13-17 év közti korosztály, iskolai osztályoknak, csoportoknak ajánljuk!   Az előadás időtartama  kétszer 45 perc plusz  egy szünet.

Az előadás helyszíne a Pelikán Fészek.

Az előadás és a hozzá tartozó pedagógiai foglalkozás létrejöttét az NKA támogatta.

  • Bemutató időpontja: 2023. 11. 07.
  • Az előadás időtartama: 45 perc + 45 perc pedagógiai program
Jegyrendelés

Következő előadás:

Szereplők, alkotók

Megosztás

REPERTOÁR