Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Závodszky Noémi és a dolgok, amikért érdemes élni2019. 10. 02.

A Vörösmarty Színház évadnyitóján Szikora János, a teátrum igazgatója és Cser- Palkovics András polgármester köszöntötte Závodszky Noémit abból az alkalomból, hogy huszonöt esztendeje alapítótagként csatlakozott a Vörösmarty Színház társulatához.

Tovább olvasom

Tudását továbbadva maga is inspirálódik Kelemen István2019. 09. 09.

Kelemen ­István színművész egyebek mellett az egyetemes emberi értékek gyarapításáért végzett tevékenysége miatt kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetést. Bokros Judit interjúja.

Tovább olvasom

A Kaposvárról kerített király - beszélgetés Lábodi Ádámmal2019. 08. 27.

Mint egy shakespeare-i királydráma némafilmváltozatban – ez jutott eszembe Lábodi Ádámot látva, akinek játéka nem veszett el a szertartásjáték összetett, nagyívű látványvilágában. A fiatal színész hét éve tagja a Vörösmarty Színház társulatának, a nyárhoz pedig számára szorosan hozzátartozik a Királyi Napok.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

„Engem az emberek többnyire jókedvűnek látnak, de belül nekem is vannak vakfoltjaim”2019. 08. 06.

Kiss Diána Magdolna 2007-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Ascher Tamás és Novák Eszter zenés osztályában. Jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház megbecsült tagja, de már a filmiparban is többször bebizonyította tehetségét, hiszen olyan filmekben játszott, mint az Apró mesék, az Örök tél, A nagy füzet, és nem régen fejezték be Felméri Cecília első mozifilmjének – a Spirálnak – a forgatását, melyben az egyik női főszerepben láthatjuk majd. De nézzük, ki „rejtőzik” a sok szerep mögött!

Tovább olvasom

“Inkább felszabadít, hogy vége a diákéveknek" - Interjú Ladányi Júliával2019. 07. 15.

Tizenheten végeztek az idén a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakán, Novák Eszter és Selmeczi György osztályában. Most őket mutatja be a Színház.org. Az interjúkat az egyetem harmadéves dramaturg hallgatói készítik.

Tovább olvasom

Alsóörsön elbújhat a világ elől, ha akar – interjú Gáspár Sándorral2019. 07. 05.

Gáspár Sándor színészt számtalan filmben láthattuk, hangját pedig hallhattuk a világsztárok szinkronhangjaként. Különböző figurák bőrébe bújva gondolkodtatja el, nevetteti meg vagy ríkatja meg éppen a nézőt. Szerinte a filmezés egy olyan ismeretlen világba repítette, amiről eddig csak elképzelései voltak, csupa izgalmas, extrém szituációban találta magát, arról nem is beszélve, hogy a filmezéssel együtt lehetősége nyílt bejárni a világot is.

Tovább olvasom

"Ne dőljön össze a világ!" - Beszélgetés Krisztik Csabával2019. 06. 27.

Végre hasznát vette, hogy kisgyerekként muszáj volt románul tanulnia: ősszel érkezik a mozikba a Valan című film, aminek főszerepét a Forte Társulat és a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, a Jászai Mari-díjas Krisztik Csaba játssza, akivel pályájáról, játékról és szabadságról beszélgettünk. Jászay Tamás interjúja.

Tovább olvasom

A szerény színművész és a fenékig tejfel – Kozáry Ferenccel beszélgettünk2019. 06. 24.

Amikor kértem, állt és verset mondott, ha nem is szívesen, de énekelt, édesapja kedvenc népdalát. De amúgy csak ült és mesélt. Színesen, érzéssel, elgondolkozva. Kozáry Ferenccel, a Vörösmarty Színház színészével fecsegtünk több mint 50 percig. Olvassák hát el, miről, mit gondol a művész.

Tovább olvasom

A tánc és a színház az életem - interjú Rovó Tamással2019. 06. 06.

A Megadance csapatát huszonhárom éve Győrben alapította Rovó Tamás, aki tizenkilenc évesen döntött az együttes alapítása mellett. A táncszínház műfajait képviselő csoport tíz éve lett „fehérvári”, amikor Vörösmarty Színház táncművésze, Tamás ideszerződött. Az utóbbi tíz évet gálaműsorral ünneplik a színházban június 8-án, szombaton, este hat órai kezdettel.

Tovább olvasom