Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Tóth Ildikó a Sztárstafétában2020. 11. 27.

A Deszkavízió Sztárstaféta című interjúsorozatának legújabb vendége Tóth Ildikó volt. Tőle  Varga Izabella ezt kérdezte: készült-e zakuszka az idén, s ha igen, kaphat-e egy üveggel? Válasz a cikkben.

Tovább olvasom

Varga Lili Domján Edit-díjas2020. 11. 23.

Idén Varga Lilinek ítélték oda a Domján Edit-díjat, amelyet minden évben tehetséges, vidéken játszó, negyven év alatti színésznők művészetének elismerésére hozott létre a tragikusan korán elhunyt művésznő nevét viselő alapítvány. Varga Lilivel Vakler Lajos beszélgetett.

Tovább olvasom

Székesfehérváron hamarabb láthatják a Spirált2020. 10. 29.

A közelmúltban, a Varsói Filmfesztiválon díjat nyert Spirál című magyar film Felméri Cecília rendezésében Kiss Diána Magdolna és Krisztik Csaba szereplésével Székesfehérváron már november 8-án látható lesz az 5. Európai Art Mozi Nap keretén belül

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Bronzérmes Dobri Dániel darab2020. 10. 12.

Kihirdették a BMC és Müpa szervezésében idén hatodik alkalommal megrendezett Új Magyar Zenei Fórum (UMZF) zeneszerzőverseny eredményét a CAFe Budapest keretében. A közel négymillió forint összdíjazású versenyen a nagyzenekari művek között a harmadik díjat Dobri Dánielnek ítélték PentaTones for Orchestra című darabjáért. 

Tovább olvasom

“Ariadné fonalába kapaszkodva” – interjú Tóth Ildikóval a Színház Online-on2020. 09. 15.

Első, meghatározó színházi élményei a kaposvári teátrum legendás időszakához kapcsolódnak. Ahol még kamaszlányként, a nézőtéren ülve, érintette meg a színház varázsa. A kislány azóta felnőtt, és sikeres, elismert színésznő vált belőle, aki missziónak tekinti a színházcsinálást. Canjavec Judit interjúja.

Tovább olvasom

Fehérvári színésznő a Mintaapákban! - Kiss Diána Magdolna felforgatja Tamás életét - az fmc.hu cikke2020. 09. 11.

Csupa izgalom és rohanás mostanában Kiss Diána Magdolna élete. A székesfehérvári Vörösmarty Színház színésznője szerepet kapott a TV2 nagy sikerű sorozatában, a Mintaapákban. - Kiss Diával az fmc.hu munkatársa készített interjút.

Tovább olvasom

Krisztik Csaba nyilatkozott a Valan főszerepéről2020. 09. 09.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik nyitónapján Bagota Béla első nagyjátékfilmjét, a Valant vetítették veszprémi Szentháromság-téren. A lélektani krimi főszereplője a Jászai Mari-díjas Krisztik Csaba, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színművésze a vehir.hu-val osztotta meg a filmmel kapcsolatos gondolatait, forgatási élményeit, de beszélt félelmekről, sőt, még az apaságról is…

Tovább olvasom

Závodszky Noémi élete szerepében: anya lett a színésznő!2020. 09. 04.

"Hiszek abban, hogy sohasem véletlen az, hogy mikor kinek mi adatik meg, többször megtapasztaltam már a gondviselést" – mondta Závodszky Noémi, akivel telefonon beszélt az fmc.hu munkatársa. A háttérben ott szuszogott a néhány hetes kisbaba. - László-Takács Krisztina interjúja.

Tovább olvasom

Trokán Péter nyilatkozott az Indexnek2020. 09. 04.

Trokán Péter évtizedek óta a szakma és a közönség által egyaránt nagyra tartott művész. Arra a kérdésre, hogy mit érez most a színházi szakmával és a színművészeti egyetemmel kapcsolatos háborús helyzet idején, azt válaszolta: „szégyellem magam”.

Tovább olvasom