Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

"Vettem egy nagy levegőt, és eldöntöttem, hogy váltanom kell" - interjú a távozó Lábodi Ádámmal2020. 07. 05.

Évadzárónkon derült ki, hogy Tűzkő Sándor és Seress Zoltán mellett Lábodi Ádám is távozik a társulattól. A miértekre kereste a választ Bokros Judit, a feol.hu munkatársa. Interjú.

Tovább olvasom

Színesebb így az ember élete - interjú Ballér Biankával és Derzsi Jánossal2020. 07. 03.

Az egyikük még csak most ízlelgeti a pályát, a másikuk, ahogyan ő mondja, színházi veterán. Ami összeköti őket: szerepek és a székesfehérvári Vörösmarty Színház. Egy folyamatosan építkező társulatról, előadásokról, pályáról Ballér Bianka és Derzsi János színművészekkel Marton Éva beszélgetett. Az interjú a Színház folyóirat februári számában jelent meg.

Tovább olvasom

Kelemen István a Csajághy Laura Színpad élén2020. 06. 27.

A Velencei-tó környéke hamarosan bekapcsolódik a megye színházi életének vérkeringésébe. A Vörösmarty Emlékháznál épülő Csajághy Laura Színpad izgalmas kihívást vállalt azzal, hogy ebben a „csonka” színházi szezonban is megkezdi működését – mégpedig a Csongor és Tünde előadásával.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Minden egész eltörött - interjú Tóth Ildikóval az Alkotónők Magazinban2020. 06. 15.

Minden egész eltörött - Mondja Tóth Ildikó Jászai Mari és Prima Primissima díjas, érdemes és kiváló művész. Társulaunk művésznőjével az Alkotónők készített interjút. Orbán Erika cikke.

Tovább olvasom

Závodszky Noémi kulturális ajánlója2020. 06. 07.

Závodszky Noémi olvasmányélményei: Minden mindennel összefügg, avagy tanulás az egész életünk. A színésznő olvasmányélményeiről mesélt a feol.hu-nak. Szanyi-Nagy Judit cikke.

Tovább olvasom

Lábodi Ádám: lezárult egy fontos időszak - az fmc.hu interjúja2020. 06. 06.

Nyolc év után elhagyja Székesfehérvárt Lábodi Ádám színművész, aki a főiskola után rögtön a Vörösmarty Színház társulatának tagja lett. Meghatározónak tartja az elmúlt időszakot, most azonban új feladatokra szeretne koncentrálni. A jövő évadot már Szombathelyen kezdi a Weöres Sándor Színházban. Az fmc.hu interjúja.

Tovább olvasom

10+1 kérdés: Ballér Bianka2020. 05. 24.

A Deszkavízió 10+1 kérdéses sorozatában olyan kulisszatitkokra derül fény hétről hétre, amelyeket mindig is tudni akartunk a színészekről, de soha nem kérdezte meg még senki. Ezúttal Ballér Bianka, a Vörösmarty Színház színművésze válaszolt a portálnak.

Tovább olvasom

Kiss Diána Magdolna és a fejében áramló gondolatok2020. 05. 23.

A Trafó blogjának kérdéseire válaszolt Kiss Diána Magdola a karantén idején. Videó a cikkben.

Tovább olvasom

Kozmikus utazás Andrássy Mátéval2020. 05. 20.

Andrássy Máté a sci-fi, azaz a tudományos-fantasztikus műfaj egyik legmeghatározóbb művét ajánlotta a feol.hu olvasóinak figyelmébe a karantén idejére. Dévai N. Csaba írása.

Tovább olvasom