Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

„Engem az emberek többnyire jókedvűnek látnak, de belül nekem is vannak vakfoltjaim”2019. 08. 06.

Kiss Diána Magdolna 2007-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Ascher Tamás és Novák Eszter zenés osztályában. Jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház megbecsült tagja, de már a filmiparban is többször bebizonyította tehetségét, hiszen olyan filmekben játszott, mint az Apró mesék, az Örök tél, A nagy füzet, és nem régen fejezték be Felméri Cecília első mozifilmjének – a Spirálnak – a forgatását, melyben az egyik női főszerepben láthatjuk majd. De nézzük, ki „rejtőzik” a sok szerep mögött!

Tovább olvasom

“Inkább felszabadít, hogy vége a diákéveknek" - Interjú Ladányi Júliával2019. 07. 15.

Tizenheten végeztek az idén a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakán, Novák Eszter és Selmeczi György osztályában. Most őket mutatja be a Színház.org. Az interjúkat az egyetem harmadéves dramaturg hallgatói készítik.

Tovább olvasom

Alsóörsön elbújhat a világ elől, ha akar – interjú Gáspár Sándorral2019. 07. 05.

Gáspár Sándor színészt számtalan filmben láthattuk, hangját pedig hallhattuk a világsztárok szinkronhangjaként. Különböző figurák bőrébe bújva gondolkodtatja el, nevetteti meg vagy ríkatja meg éppen a nézőt. Szerinte a filmezés egy olyan ismeretlen világba repítette, amiről eddig csak elképzelései voltak, csupa izgalmas, extrém szituációban találta magát, arról nem is beszélve, hogy a filmezéssel együtt lehetősége nyílt bejárni a világot is.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

"Ne dőljön össze a világ!" - Beszélgetés Krisztik Csabával2019. 06. 27.

Végre hasznát vette, hogy kisgyerekként muszáj volt románul tanulnia: ősszel érkezik a mozikba a Valan című film, aminek főszerepét a Forte Társulat és a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, a Jászai Mari-díjas Krisztik Csaba játssza, akivel pályájáról, játékról és szabadságról beszélgettünk. Jászay Tamás interjúja.

Tovább olvasom

A szerény színművész és a fenékig tejfel – Kozáry Ferenccel beszélgettünk2019. 06. 24.

Amikor kértem, állt és verset mondott, ha nem is szívesen, de énekelt, édesapja kedvenc népdalát. De amúgy csak ült és mesélt. Színesen, érzéssel, elgondolkozva. Kozáry Ferenccel, a Vörösmarty Színház színészével fecsegtünk több mint 50 percig. Olvassák hát el, miről, mit gondol a művész.

Tovább olvasom

A tánc és a színház az életem - interjú Rovó Tamással2019. 06. 06.

A Megadance csapatát huszonhárom éve Győrben alapította Rovó Tamás, aki tizenkilenc évesen döntött az együttes alapítása mellett. A táncszínház műfajait képviselő csoport tíz éve lett „fehérvári”, amikor Vörösmarty Színház táncművésze, Tamás ideszerződött. Az utóbbi tíz évet gálaműsorral ünneplik a színházban június 8-án, szombaton, este hat órai kezdettel.

Tovább olvasom

Tóth Ildikó a cannes-i filmvásznon!2019. 05. 22.

Moldovai Katalin Ahogy eddig c. rendezői diplomafilmje 2000 alkotás közül került be a legjobb 17-be a 72. cannes-i fesztivál filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programjába. A film Tóth Krisztina azonos című novelláját dolgozta fel, a főszerepben színművésznőnk, Tóth Ildikó is látható. A verseny május 23-án lesz, hajrá, Ildi! :)

Tovább olvasom

Georges Banu francia kritikus elismerő szavai Horváth Csaba rendezéséről2019. 05. 15.

Bertold Brecht - Baal c. költői darabját vitte színre Horváth Csaba március elején a Pesti Színházban. Fizikai tagozatvezetőnk különleges rendezéséről az elismert francia kritikus és színháztörténész, Georges Banu írt Autofictions et solitudes című cikkében, amely az Art Press című francia folyóiratban jelent meg májusban.

Tovább olvasom

Kovács Tamás: Az ember hamar rájön, mennyi gát van benne2019. 04. 25.

Hogyan látják a világot azok a tehetséges huszonéves színészek, akikből a következő évtizedek Jávor Pálja vagy Mikó Istvánja lehet? Arcukat filmekből és tévésorozatokból ismerhetjük, néhányuknak nagy számú rajongótáboruk is van már. Érzékenyek, sármosak és robbanékonyak – őket mutatjuk be közelebbről. A sorrend, csakúgy, mint kolléganőik esetében, mozgóképes tapasztalataikon alapul.

Tovább olvasom