Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

A rendezőasszisztens, aki védőmaszkokat varr és adományoz2020. 03. 30.

Vannak nagyon sokan, akik most, a koronavírus okozta vészhelyzetben folyamatosan bizonyítják emberségüket, segítőkészségüket, hiszen már ezrek vállaltak karitatív munkát az időskorúak segítése tekintetében országszerte, de vannak példák más önzetlen cselekedetre is bőven. Rendezőasszisztensünkről írt a media24.hu.

Tovább olvasom

Interjú Kiváló Művészünkkel, Tóth Ildikóval2020. 03. 26.

Fél éven belül megkapta a Prima Primissima díjat és kiváló művész lett Tóth Ildikó, aki öt éve tagja a Vörösmarty Színház társulatának. Bokros Judit interjúja a feol.hu-n.

Tovább olvasom

Már a harmadik résznél jár Nuka - Kerkay Rita és Kricsár Kamill meséje2020. 03. 24.

A szemfülesek találkozhattak már facebook-oldalunkon Nukával, a kis jegesmedvelánnyal, akit Kerkay Rita és Kricsár Kamill hívott életre, a zenei aláfestést pedig Matkó Tamás szolgáltatta.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Rangos elismerést kapott Derzsi János színművész - a feol.hu interjúja2020. 03. 24.

Magyarország Érdemes Művésze díjat kapott Derzsi János, a Vörösmarty Színház színművésze. A díj apropóján a feol.hu munkatársa beszélgetett az 1954-ben született színésszel, aki – jelenleg – maga is otthon van.

Tovább olvasom

Tóth Ildikó Bakonyi István beszélgetős estjén2020. 03. 03.

Sokan voltak kíváncsiak a tavaly Prima Primissima díjjal kitüntetett Tóth Ildikó színművész gondolataira, így hétfő este megtelt a Királykút Emlékház. Társulatunk tagja Bakonyi István irodalomtörténésszel beszélgetett családról, hivatásról, Székesfehérvárról.

Tovább olvasom

Újra startol a Versünnep2020. 02. 26.

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Versünnepet, amelynek döntőjét a Költészet napjához kapcsolódóan április közepén tartanak. A döntőbe jutó tizenkét versenyzőt a Vörösmarty Színház színészei készítik fel, a finálét április 18-án a városháza dísztermében tartják.

Tovább olvasom

Csináljunk színházat! - Szikora János a pódiumbeszélgetésen2020. 02. 21.

A Magyar Színházi Társaság színházvezetési kérdésekre fókuszáló beszélgetéssorozata, a Csináljunk színházat! második alkalmának vendége volt Szikora János, színházunk igazgatója. Itt nem csupán a rendszerváltás időszakának élményeit idézték fel, de azok máig ható financiális és morális következményeit is összegezték.

Tovább olvasom

Magyar Filmdíj 2020 - két jelöltünknek is szurkolhatunk2020. 02. 20.

Krisztik Csaba és Nagy Péter is ringbe száll a legjobb férfi főszereplő díjáért az idei szemlén. A győzteseket a Magyar Filmakadémia tagjai titkos szavazáson választják ki, a díjakat március 5-én adjákát a Vígszínházban.

Tovább olvasom

Tóth Ildikó: Nem törekszem arra, hogy divatos legyek2020. 01. 02.

– Minden helyzetben megkeresem az adott szerep ellenpontját, ezeket játszom el, mert úgy vélem, a kontrákból állhat össze egy bonyolult személyiség – fogalmazott Tóth Ildikó. Az idei színházi kategória Prima Primissima díjas művésze, a Székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja arról is beszélt, mindig igyekszik több oldalról átjárni a szerepét, minden kiejtett hangnak komoly jelentőséget tulajdonít.

Tovább olvasom