Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

„Velem fel lehet mosni a színpadot” – interjú Hirtling Istvánnal2019. 11. 12.

A Mágnás Miska próbájának szünetében, a Vígszínház egy csendes és nyugodt részén ültünk le beszélgetni a társulathoz újonnan szerződött Hirtling Istvánnal, aki úgy mozog a teátrumban, mintha a második otthona lenne. A színész bár 2019-ig hét éven át volt a székesfehérvári Vörösmarty Színház oszlopos tagja, sosem vett búcsút Budapesttől, attól a várostól, ahol pályája jelentős részét töltötte. 

Tovább olvasom

"Ezért a színházért megéri!" - Juhász Illéssel az elmúlt húsz évről beszélgettünk2019. 11. 06.

Huszonhárom évvel ezelőtt a Teleki Blanka Gimnázium iskolaújságjába készítettem először interjút Juhász Illéssel. Akkor még egyikünk sem gondolta volna, hogy több mint két évtizeddel később ugyanott beszélgetünk, a Vörösmarty Színházban.

Tovább olvasom

Munkájának köszönheti férjét Charlize Theron magyar hangja2019. 10. 29.

Tóth Ildikó a színpadi kiteljesedés mellett bármikor kapható a filmforgatásokra is. Harmadszorra vették fel a Színművészeti Főiskolára. Szinetár Miklós osztályából szerződött a Radnóti Színpadhoz, majd az Új Színháznál folytatta. Emblematikus filmekben játszott a Jadviga párnájától az Aurora Borealisig. Anne Ha­tha­way, Calista Flockhart, Charlize Theron magyar hangja.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Krisztik Csaba: A munkám folyamatos felkészültséget kíván!2019. 10. 18.

Novemberben érkezik a mozikba Bagota Béla első nagyjátékfilmje, a skandináv krimikkel rokonított Valan – Az angyalok völgye. A főszereplőt a Forte Társulat és a Vörösmarty Színház tagjaként is ismerhetjük. Krisztik Csabát erdélyi gyökerei mellett kérdezte Jordán Tamás szombathelyi ügyéről és román-magyar ellentétekről is a Magyar Hang.

Tovább olvasom

Závodszky Noémi és a dolgok, amikért érdemes élni2019. 10. 02.

A Vörösmarty Színház évadnyitóján Szikora János, a teátrum igazgatója és Cser- Palkovics András polgármester köszöntötte Závodszky Noémit abból az alkalomból, hogy huszonöt esztendeje alapítótagként csatlakozott a Vörösmarty Színház társulatához.

Tovább olvasom

Tudását továbbadva maga is inspirálódik Kelemen István2019. 09. 09.

Kelemen ­István színművész egyebek mellett az egyetemes emberi értékek gyarapításáért végzett tevékenysége miatt kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetést. Bokros Judit interjúja.

Tovább olvasom

A Kaposvárról kerített király - beszélgetés Lábodi Ádámmal2019. 08. 27.

Mint egy shakespeare-i királydráma némafilmváltozatban – ez jutott eszembe Lábodi Ádámot látva, akinek játéka nem veszett el a szertartásjáték összetett, nagyívű látványvilágában. A fiatal színész hét éve tagja a Vörösmarty Színház társulatának, a nyárhoz pedig számára szorosan hozzátartozik a Királyi Napok.

Tovább olvasom

„Engem az emberek többnyire jókedvűnek látnak, de belül nekem is vannak vakfoltjaim”2019. 08. 06.

Kiss Diána Magdolna 2007-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Ascher Tamás és Novák Eszter zenés osztályában. Jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház megbecsült tagja, de már a filmiparban is többször bebizonyította tehetségét, hiszen olyan filmekben játszott, mint az Apró mesék, az Örök tél, A nagy füzet, és nem régen fejezték be Felméri Cecília első mozifilmjének – a Spirálnak – a forgatását, melyben az egyik női főszerepben láthatjuk majd. De nézzük, ki „rejtőzik” a sok szerep mögött!

Tovább olvasom

“Inkább felszabadít, hogy vége a diákéveknek" - Interjú Ladányi Júliával2019. 07. 15.

Tizenheten végeztek az idén a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakán, Novák Eszter és Selmeczi György osztályában. Most őket mutatja be a Színház.org. Az interjúkat az egyetem harmadéves dramaturg hallgatói készítik.

Tovább olvasom