Ars Regia bérlet


BÉRLETVÁSÁRLÁS!

Az Ars Regia egy olyan egyedi, összművészeti programkínálat, amely Székesfehérvár kulturális intézményeinek közreműködéséből született. A programban résztvevő intézmények olyan különleges előadásokat kínálnak a közönségnek, amelyek a helyi kulturális értékeket mutatják meg. 

A bérletben található előadások: 

Ne most, drágám! - Vörösmarty Színház

2024. október 27., vasárnap 19:00 óra

John Chapman és Ray Cooney szerzőpáros vidám, könnyed vígjátéka egy exkluzív londoni szőrmeszalonban játszódik, amelynek Gilbert és felesége, Maude a társtulajdonosai. Maude elutazik, mire Gilbert örömében pezsgőt bont és ravasz tervet eszel ki, hogyan ajándékozhatna minden feltűnés nélkül nercbundát Janie-nek, az egzotikus szépségű táncosnőnek, akinek történetesen férje van. Igen ám, de kiderül, hogy Maude mégsem utazott el, és Janie férje is váratlanul betoppan, megpecsételve ezzel a nercbunda és Gilbert sorsát. És ahogy az lenni szokott, egyik bonyodalom követi a másikat: szekrénybe bújtatott szeretők, ablakon kihajított ruhadarabok, szerelmi sokszögek, fergeteges humorral fűszerezve. 

Játékidő:  2 óra 15 perc egy szünettel

Szereplők:
Gáspár Sándor, Sághy Tamás,
Kiss Diána Magdolna, Varga Lili, Egyed Attila,
Ladányi Júlia, Andrássy Máté, Soltész Rita,
Váradi Eszter Sára, Kozáry Ferenc, Tusor Regina
Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Rendezőasszisztens: Tusor Regina
Rendező: Telihay Péter

 

Cosi Fan Tutte - Alba Regia Szimfonikus Zenekar

2025. március 10., hétfő 19:00 óra

A Szöktetés a szerájból nagy sikert aratott előadása után az Alba Regia Szimfonikus Zenekar újabb Mozart-operaprodukcióval örvendezteti meg a műfaj székesfehérvári kedvelőit. Az Ars Regia bérlet keretében 2025. március 10-én a szerelem és a női hűség érzékeny témáját körüljáró nagyszerű olasz vígopera, az 1790-ben bemutatott, Lorenzo da Ponte librettójára készült Così fan tutte csendül fel előadásukban. A rokokó Bécs botránykrónikájának egyik nagy port felvert esetét feldolgozó szövegkönyvhöz Mozart földöntúli szépségű zenét írt, amely teljes egészében minden bizonnyal most hangzik fel először Székesfehérváron.
A Vörösmarty Színházban hallható produkció hangversenyszerű formában mutatja be az operát, neves énekművészek közreműködésével, Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester vezényletével.

Játékidő: 2 óra 30 perc egy szünettel

 

Parádé - Székesfehérvári Balett Színház

2025. január 26., vasárnap 19:00 óra

A Parádé egy életérzést fogalmaz meg a táncszínház nyelvén. A kortárs balettelőadás a Boban Markovic Orkestar és a Székesfehérvári Balett Színház együttműködése révén jött létre. A darab zenei alapját a zenekar Mrak című albuma adja. A két társulat művészi fúziója révén létrejött produkció alapvető célja, hogy a speciális hangvételű és stílusjegyeket hordozó, mély gyökerekből táplálkozó zenét dramatizálva, táncszínházi eszközökkel jelenítse meg. Boban Markovic sajátos és rendkívül dinamikus, életteli zenei világára Egerházi Attila rendező-koreográfus olyan zsánerképeket alkotott, amelyek szarkasztikus és humorral átszőtt jelenetfüzérekként mutatnak meg egy világot.

Játékidő: 60 perc

Rendező-koreográfus: Egerházi Attila
Díszlet- és fényterv: Egerházi Attila
Jelmezterv: Dusana Heráková
Koreográfus asszisztens és próbavezető balettmester:
Cristina Porres Mormeneo

Zenei felvételről közreműködő: Boban Markovic Orkestar

Az előadás ősbemutatója a Bartók Tavasz keretében, a Müpa szerve-
zésében valósult meg.

 

"Örökül kaptuk, örökül adjuk..." - Alba Regia Táncegyüttes

2024. december 1., vasárnap 19:00 óra

Haladó életünk legfontosabb alapelve az állandó változás, az új helyzetekhez való folyamatos alkalmazkodás. Bizonyos korok táncos és zenei lenyomatai olyan – generációkon átívelő – tudást hordoznak magukban, melyek örökké érvényesek lesznek, valamint tudat alatt is képesek tanítani. A Kárpát-medence népi kultúrája nagyon sok tekintetben szerteágazó, de ugyannyira azonos irányba mutató. Hálásak lehetünk, hogy ezt a sok kincset örökül kaptuk, és feladatunk, hogy a meghatározó értékei mentén örökül is adjuk!
A generációkon átívelő műsorban az elmúlt évek legsikeresebb, díjnyertes koreográfiái láthatóak majd.

Közreműködnek:
Alba Regia Táncegyüttes

Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola TG csoportja

Kísér: Galiba zenekar
Koreográfusok: Furik Rita, Majoros Róbert,
Molnár Gábor, Sáfrán Balázs
Rendező és Művészeti vezető: Majoros Róbert
Művészeti munkatársak:

Majorosné Szabó Veronika, Molnár Gábor és Tombor Bea

 

VÁSÁROLJA MEG BÉRLETÉT MOST: