Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Szikora János: Emlékeimben őrzött képek Törőcsik Mariról2021. 04. 16.

A Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János öt emléket felelevenítve búcsúzik a nyolcvanöt éves korában elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művésztől.

Tovább olvasom

Törőcsik Marira emlékezünk2021. 04. 16.

Újabb színészóriásunk hagyott itt minket, óriási űrt hagyva maga után. Törőcsik Mari hosszú betegeskedés után, 86 éves korában elhunyt. Emlékét szívünkben őrizzük. Színházunkban legutóbb 2012-ben járt.

Tovább olvasom

Csukás István írógépe - a Diótörőcske olvasópróbája2021. 04. 15.

Online olvasópróbával kezdődött meg a Diótörőcske próbafolyamata. A Vörösmarty Színház május végén tervezi bemutatni Csukás István utolsó, külön a fehérvári színház felkérésére készült mesedarabját, aminek létrejöttét sajnos már nem érhette meg a legendás mesemondó.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Beszélgetés az online közvetítésekről - VIDEO2021. 04. 15.

Bárki közvetítheti saját műsorát! Mire jó a már mindenkinek elérhető online közvetítés lehetősége? Erről is beszélgettek a Reboot Hungary műsorában, melynek egyik vendége Szikora János volt.  VIDEO a cikkben

Tovább olvasom

Költészet Napi Versműszak2021. 04. 11.

A Magyar Költészet Napjára egész napos programmal készül a Vörösmarty Színház. Facebook-oldalunkon délelőtt 10 órakor kezdődik a Versműszak, amely a társulat néhány tagjának közreműködésével óránként jelentkezik egy-egy kedvenc verssel.

Tovább olvasom

Gáspár Sándor 65!2021. 04. 09.

Ma ünnepeli 65. születésnapját Gáspár Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művészünk.

Tovább olvasom

Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt2021. 04. 08.

Rengetegen, közel 250-en jelentkeztek Fame-castingunkra, amelynek leadási határideje április hetedikén járt le. Azt tapasztaltuk azonban, hogy nagyon sokan az utolsó pillanatra hagyták bemutatkozó kisfilmjük feltöltését, ezért úgy határoztunk, hogy – megadva az esélyt a későn ébredőknek -, meghosszabbítjuk a leadási határidőt.

Tovább olvasom

Hálánk jele2021. 04. 07.

Ma van az Egészségügyi Világnap! A Vörösmarty Színház társulatának tagjai hétről-hétre igyekeznek meglepni valamivel a Fejér Megyei Szent György Kórház kitartó dolgozóit ebben az embert próbáló időszakban. Mi továbbra is küldjük a csomagokat, és arra kérjünk Közönségünket is, ha tehetik, csatlakozzanak a támogatókhoz!

Tovább olvasom

Nyuszik ültek a fűben2021. 04. 06.

Hatalmas érdeklődés övezte húsvéti nyuszikereső akciónkat, amelynek keretén belül 51, munkatársaink által készített nyuszit rejtettünk el a város nagyobb parkjaiban. Számos kisgyermeknek tudtunk így örömet szerezni, így már most azon törjük a fejüket, hogy mit rejtsünk el legközelebb...

Tovább olvasom