Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Novák Eszter rendezésével indult az évad a Pelikán Fészekben2019. 10. 15.

Magyarországi ősbemutatóval és új névvel indult az évad a Vörösmarty Színház nagy múltú kamaraszínházában: Novák Eszter rendezésében Joël Pommerat kortárs francia drámaíró és rendező Az én kis hűtőkamrám című előadás látható az október 11-i premiert követően a játszóhelyen.

Tovább olvasom

Játék (?) a kastélyban, írta Mohácsi és Molnár2019. 10. 14.

„A jónál nincs jobb. A rossznál van rosszabb.” Olyan frappáns bonmot, mintha maga Molnár Ferenc írta volna. Pedig ezt a mondatot a Mohácsi-testvérek írták bele Molnárba, vagyis a Játék a kastélyban-ba, az egyik legsikeresebb, legnépszerűbb, legmolnárabb Molnár-darabba. És a Vörösmarty Színház most az ő átiratukban játssza a jól megcsinált színdarabok díszpéldányát. Szerencsére. Mert bár Molnár Ferenc természetesen örökzöld, az örökzöldekre is ráfér némi gondozás. Somos Ákos recenziója.

Tovább olvasom

Az én kis hűtőkamrával indul az évad a Pelikánban2019. 10. 11.

Magyarországi ősbemutatóval és új névvel nyitjuk az évadot teátrumunk nagy múltú kamaraszínházában: Novák Eszter rendezésében Joël Pommerat kortárs francia drámaíró és rendező Az én kis hűtőkamrám című előadásával indul az évad a Pelikán Fészekben október 11-én.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Fehérvári Rómeók és Júliák - Szikora János ajánlója2019. 10. 10.

Ritka és kivételes alkalom, hogy a művészettörténet egyik legikonikusabb története a Rómeó és Júlia egyszerre, egy helyen, két változatban, balettként és prózában egyaránt megtekinthető. Kihagyhatatlan élmény ahogy abban gyönyörködhetünk hogyan bontja ki a Székesfehérvári Balett a jól ismert történet rejtett szépségeit, és hogyan repítenek el Shakespeare szavai a Vörösmarty Színház prózai produkciójában egy másik világba.

Tovább olvasom

A Játék a kastélyban indította a Vörösmarty Színház jubileumi évadát2019. 10. 07.

Különleges este volt a székesfehérvári Vörösmarty Színház életében az október 5-i, hiszen a teátrum önálló társulatának megalakulásának negyedszázados évfordulóját ünnepli ebben az évadban, amelynek első bemutatója Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című komédiája. A premiert ünnepélyes pillanatok is megelőzték: Cser-Palkovics András polgármester „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díjat adott át Juhász Illés színművésznek.

Tovább olvasom

Juhász Illés vehette át a Pro Theatro díjat jubileumi évadunk kezdetén2019. 10. 05.

A Vörösmarty Színházban az idei színházi évadot indító premier előtt adta át Cser-Palkovics András polgármester a „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díjat. A Székesfehérvár Önkormányzata által alapított elismerést az idei évben Juhász Illés színművész vehette át, aki 20 éve tagja a Vörösmarty Színház társulatának.

Tovább olvasom

Dolgok, amikért érdemes élni - egy szívhez szóló interaktív előadás2019. 10. 04.

Závodszky Noémi  színművésznő 25 éve, mint alapító társulati tag kezdte el pályáját a Vörösmarty Színházban. Ebből az alkalomból, egy különleges, humorral átszőtt darabot választott, hogy a lelkünkhöz szóljon. A megindító, elgondolkodtató és egyben inspiráló előadás premierje október 4-én lesz, az első két előadást továbbiak is követik majd az évad során.

Tovább olvasom

Szombaton Játék a kastélyban premier!2019. 10. 01.

Az idei, 2019/20-as évadban ünnepli színházunk önálló társulata megalakulásának negyedszázados évfordulóját. Jubileumi évadunk első nagyszínpadi bemutatója Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című komédiája, amelyet Szikora János állít színpadra október 5-én. 

Tovább olvasom

Elmarad Az ember tragédiája október 27-én a Nemzeti Színházban!2019. 09. 27.

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy elmarad Elmarad teátrumunk október 27-re meghirdetett "Az ember tragédiája" című vendégjátékunk a Nemzeti Színházban. A megvásárolt jegyek visszavételéről a Nemzeti Színház munkatársai intézkednek. Köszönjük megértésüket!

Tovább olvasom