Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Újabb olvasópróba - vár a Szerelem, Ó! érzelmi hullámvasútja2019. 12. 11.

A Kozák András Stúdióban debütál 2020. január 24-én az amerikai komédiaíró, Murray Schisgal műve, a Szerelem,Ó! Az olvasópróbán kiderült, hogy egy vérbeli amerikai komédia készül a Kozák András Stúdióba. Tele fordulatokkal, már-már burleszkbe hajló jelenetekkel és elgondolkodtató sorsokkal, helyzetekkel. 

Tovább olvasom

Túlóra a Pelikán Fészekben2019. 12. 10.

Decemberben két estére a Pelikán Fészekbe költözik a Túlóra című monodráma Pálya Pompóniával. Az eredetileg két éve, még az Ódry Színpadra készített előadást Vadász Krisztina rendezte, aki idén diplomázik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Horváth Csaba fizikai színház tagozatos osztályának rendező-koreográfus szakos hallgatójaként.

Tovább olvasom

A szent balfék - Megtartottuk Odaadó hívetek, Surik című előadásunk olvasópróbáját2019. 12. 09.

A különleges darabhoz, különleges látásmód dukál. Ahogy Kerkay Rita az olvasópróbán elmondta, az egész Surik-valóság egy nagy kötött, fonalakból, gombolyagokból álló, szürreális világ lesz. 

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Veszprémi Állatkert a Pelikánban2019. 12. 09.

A Veszprémi Állatkert egy órácskára a Pelikán Fészekbe költözik a gyerekek nagy örömére. A soksok zenével és tánccal fűszerezett előadáson egy igazi road movie részesei lehetünk a kis Sárival és Gabi nénivel, hogy végül a postás bácsi leejtett csomagja végre méltó helyére kerüljön, az állatóvodába.

Tovább olvasom

Tóth Ildikó Prima Primissima díjas!2019. 12. 07.

Péntek este társulatunk tagja, Tóth Ildikó kapta meg a rangos elismerést. 2019. évi jelöltek színház- és filmművészet kategóriában Tóth Ildikó színművész, Ascher Tamás, színházi rendező és Szarvas József, színművész voltak. 

Tovább olvasom

Irodalmi Szalon a Kávézóban - dalba öntött versek2019. 12. 06.

A Kávézó ismét Irodalmi Szalonná változott csütörtök este, ezúttal Lohonyai Zoltán öntötte dalba verseit. Akik csütörtök este az adventi vásárból egy kis elmélyült muzsikára vágytak, jól tették, ha színházunk Kávézóját látogatták meg. itt ugyanis Lohonyai Zoltán négy évtizedes dalszerzői munkásságából kaphattak ízelítőt, melyben a szerző énekelte és játszotta dalait.

Tovább olvasom

„Nem egy piskótasütögetés” – A Túlóra című monodrámát mutatják be a Pelikán Fészek színpadán2019. 12. 05.

Pálya Pompónia, a Vörösmarty Színház színésznője december 15-én, majd 19-én egyedül lesz a Pelikán Fészek színpadán. A Túlóra című monodrámát, amely először lesz látható Fehérváron, Vadász Krisztina rendező-koreográfus szakos hallgató rendezte.

Tovább olvasom

Ünnepi gyertyagyújtás és Újszövetség Maraton teátrumunkban2019. 12. 02.

Az áhítat hangulatában zajlott a délután a Vörösmarty Színházban: az első ünnepi gyertyagyújtást követően kezdődött el a VIII. Újszövetség Maraton. Az evangéliumok szövegrészleteivel a kétezer éves történetet, Jézus életét elevenítették fel a felolvasók a nagyszínpadon. 

Tovább olvasom

Kerekeztek az Az a szép, fényes nap alkotói2019. 11. 28.

Rendhagyó sajtóeseményt tartottunk november 27-én, Szabó Magda Az a szép, fényes nap készülő darabja kapcsán. A történelmi drámáról alkotóink meséltek a Székesfehérvár Óriáskeréken.

Tovább olvasom