Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

A Mikve olvasópróbáján jártunk2020. 01. 29.

A Vörösmarty Színház társulata a Pelikán Fészekben is bemutatóra készül. Telihay Péter rendezésében Hadar Galron Megtisztulás – Mikve című darabja készül. Az olvasópróbán a rendező nyolc színésznőnk koszorújában fogalmazta meg gondolatait a darabról.

Tovább olvasom

Elkezdődött: Trianon – az olvasópróba2020. 01. 28.

Újra nagyszínpadi bemutatóra készül a Vörösmarty Színház társulata, az olvasópróbával megkezdődött a Trianon próbafolyamata. A múlt hétvégi Szabó Magda Az a szép, fényes nap című előadás bemutatója után ismét gőzerővel folyik a munka a színház falain belül. 

Tovább olvasom

Sikeres Az a szép, fényes nap premier2020. 01. 25.

Szombat este debütált nagyszínpadunkon Szabó Magda Az a szép, fényes nap című regényének színpadi adaptációja, Bagó Bertalan értelmezésében. 

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Érzelmi hullámvasút a Kozák András Stúdióban-bemutattuk a Szerelem, Ó!-t2020. 01. 24.

Péntek este a Kozák András Stúdió nézőterén ülők egy valódi érzelmi hullámvasútra ülhettek fel. Elérkezett ugyanis Murray Schisgal Szerelem, Ó! című előadásának premierje Hargitai Iván rendezésében.

Tovább olvasom

Hullán Zsuzsa fotóiból nyílt tárlat galériánkban2020. 01. 24.

Hullan Zsuzsa színésznő fotóiból nyílt kiállítás teátrumunk emeleti galériájában január 24-én. A tárlatot Bagó Bertalan művészeti vezető és társulatunk egykori tagja, Hirtling István nyitotta meg és méltatta.

Tovább olvasom

Szombaton premier a Nagyszínpadon - Az a szép, fényes nap2020. 01. 24.

A hétvégi bemutatók második állomása szombaton Szabó Magda Az a szép, fényes nap című darabja Bagó Bertalan rendezésében.  A történelmi játék annak a bizonyos napnak az előestéjét idézi meg, amikor Vajkból István lett. Az utolsó este még összecsap Kelet és Nyugat, az európai ígéret és az erős gyökerek, apa és fiú.

Tovább olvasom

Szerelem, Ó! - Ottlik Ádám, a vendégjátékos2020. 01. 23.

Hétvégén a Kozák András Stúdióban is premier lesz. Murray Schisgal Szerelem, Ó! című előadás Hargiatai Iván rendezésében három szereplővel kerül színpadra. Az összeszokott páros, Váradi Eszter Sára és Keller János mellé harmadiknak Ottlik Ádám vetette bele magát ebbe a keserédes dramedy-be.

Tovább olvasom

A Magyar Kultúra Napját ünnepeltük teátrumunkban2020. 01. 22.

Ma van a magyar kultúra napja, melyet hagyományosan gálaesttel ünnepelt Székesfehérvár közössége. Az ünnepi produkció a Székesfehérvári Balett Színház, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a teátrum művészeinek közös játékából született, amelyet Szikora János rendezett.

Tovább olvasom

Bűn és bűnhődés - színházi nevelési foglalkozás2020. 01. 22.

A középiskolai csoportoknak elérhető, Bűn és bűnhődéshez kapcsolódó társasjáték alapú foglalkozásunkban a résztvevők saját maguk által alkotott karaktereiken keresztül szembesülhetnek a mű szereplőinek döntéshelyzeteivel. Várjuk az intézmények jelentkezését a térítésmentes foglalkozásokra!

Tovább olvasom