Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Bemutatkozik a Vörösmarty Színház társulatának legújabb tagja! - Interjú Decsi Edittel2024. 02. 21.

Új társulati tagot köszönthetünk a 2024-es évtől! Decsi Edit itt nőtt fel Székesfehérváron, gyerekszereplőként többször lépett fel a Vörösmarty Színház színpadán, legutóbb pedig már a legfrissebb bemutatónkban, a Csongor és Tündében is láthatta a közönség, Ledér szerepében. Most már tapasztalt színésznőként szerződött Fehérvárra, erről és a hazavezető útról beszélgettünk társulatunk legújabb tagjával, Decsi Edittel.

Tovább olvasom

“A becsület a legjobb üzlet.” - Interjú Szikora Jánossal A kőszívű ember fiai előadásról2024. 02. 16.

Jókai Mór grandiózus regényét, A kőszívű ember fiait a székesfehérvári Vörösmarty Színházban állítják színpadra. A mindannyiunknak ismerős történetből készülő előadás rendezője, a teátrum igazgatója, Szikora János. A próbafolyamatokat megelőzően beszélgettünk az igazgató úrral az előadás koncepciójáról, üzenetéről. 

Tovább olvasom

Szikora János személyes visszaemlékezése Szurdi Miklósról2024. 02. 12.

Tovább olvasom

Meghalt Szurdi Miklós a Vörösmarty Színház egykori igazgatója2024. 02. 12.

Tovább olvasom

A teljesség felé - Weöres Sándorból kiindulva, Kozáry Ferenc és a Maróti Zenekar bemutatója2024. 02. 12.

A teljesség felé című előadást Székesfehérváron, a Pelikán Fészekben láthatta az irodalomkedvelő közönség, melyet az est egyik szereplője,  a Vörösmarty Színház színművésze, Kozáry Ferenc a Maróti Zenekarral együttműködésben szerkesztett.  A produkció Weöres Sándor előtt tiszteleg, az ő alkotásai, levelei hangzanak el prózában, valamint zenés feldolgozásokban. A bemutató előadáson részt vett Sebő Ferenc is, aki korábban a költő számos művét zenésítette meg, de Weöresen kívül József Attila és Nagy László két versének feldolgozása is elhangzik az előadásban. A zenét a nyolctagú Maróti Zenekar adja: az eredeti, jól ismert dalokat fúvósokkal, citerával és ütőhangszerekkel kiegészítve adják elő. A produkció a Láncos-Szekfű Közalapítvány pályázatán keresztül jött létre.

Tovább olvasom

“Az előadás a jelenlegi világunk problémáiról is beszél…” - Interjú Czukor Balázzsal a Csongor és Tünde bemutatójáról2024. 01. 30.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház február 3-án mutatja be a Csongor és Tünde előadását, a színház névadójának klasszikusát.  Az előadás szerteágazó történetéről, koncepciójáról és megvalósításáról Czukor Balázzsal beszélgettünk.

Tovább olvasom

Évszázadok, szerelmek - különleges előadással és díjakkal ünnepelte a Magyar Kultúra Napját a Vörösmarty Színház2024. 01. 23.

Január 22-én, a Himnusz születésének évfordulóján, a Magyar Kultúra Napján egy igazán különleges műsorral ajándékozta meg közönségét a székesfehérvári Vörösmarty Színház. Évszázadok, szerelmek címmel klasszikus szerelmes verseket kortársakkal állítottak szembe a társulat művészei, hogy ki-ki maga dönthesse el, vajon a szerelem érzése változott-e az évszázadok alatt vagy csak a nyelv ragadja meg másképp a kimondhatatlant. Az előadás dramaturgja Selmeczi Bea, rendezője Horváth Csaba volt. 

 

Tovább olvasom

Mindig Veled! Podcast - Kiss Diána Magdolna, a Domján Edit-díj nyertese volt vendégünk!2024. 01. 18.

Másodszor vendégeskedik a műsorban Dia, nem akármilyen apropóból hívtuk el ismét:

2023-ban a Domján Edit-díjat Kiss Diána Magdolna vehette át!

Tovább olvasom

Kiss Diána Magdolna vehette át idén Domján Edit-díjat2023. 12. 20.

A Domján Edit Alapítvány kuratóriuma idén a Vörösmarty Színház művészét, Kiss Diána Magdolnát tüntette ki az elismeréssel.

Tovább olvasom