Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Ünnepi elismerések2019. 08. 21.

A köztársasági elnök megbízásából nemzeti ünnepünk, augusztus 20. alkalmából ismét díjazták a kultúra és a tudomány hazai kiválóságait. Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Kelemen István színművészünk. A társulatunktól távozó Hirtling István színművész pedig a Székesfehérvár önkormányzata által alapított Pro Civitate díjban részesült.  

Tovább olvasom

Nyári szünet jegypénztárunkban!2019. 08. 21.

Értesítjük a kedves színházbarátokat, hogy teátrumunk jegy- és bérletpénztára augusztus 21. és szeptember 1. között zárva tart.

Tovább olvasom

IV. Béla mozgalmas, kihívásokkal teli uralkodásának történetét ma este láthatja utoljára a közönség2019. 08. 19.

Az idei Koronázási Szertartásjáték rávilágít a tatárjárás döbbenetes pusztítására, de megjelenik benne Szent Margit története, valamint IV. Béla és fia ellentéte is. A néző feszültséggel és emelkedett pillanatokkal teli, látványosan rendezett darabot láthat a szakrális helyszínen. A szombati premiert követő mindkét előadás is teltház előtt zajlik.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Szikora János: ”Az alkotás folyamata olyan, mint amikor kiszórjuk a puzzle darabokat a dobozból”2019. 08. 18.

Hetedszer rendezte meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója, dr. Szikora János. Még a szombati teltházas premier előtt beszélgettünk vele a kezdetekről, IV. Béláról, a próbafolyamatról és arról, hogy, ha tehetné, szívesen filmes vászonra is vinné az Árpád-ház történetét.

Tovább olvasom

Koronázási Ünnepi Játékok színművészeinkkel2019. 08. 17.

Sokéves hagyomány, hogy színművészeink részt vesznek a Koronázási Ünnepi Játékok programjainak megvalósításában augusztus 17-19. között a Belvárosban. A rendezvény 3 napja alatt Lábodi Ádámmal nemcsak a Nemzeti Emlékhelyen, hanem az Országzászló téren is lehet találkozni, ugyanitt Tűzkő Sándorral, a Szent János közben pedig Váradi Eszter Sárával, Keller Jánossal és Németh Mariannal. 

Tovább olvasom

Ma este Koronázási Szertartásjáték premier!2019. 08. 17.

Ma kezdődik és három napon át tart a Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron, ahol IV. Béla koronázása elevenedik meg. Jegyek korlátozottan még elérhetőek honlapunkon is!

Tovább olvasom

Lábodi Ádám: „a szertartásjátéknak is asszociációra kell, hogy sarkallja a nézőt!”2019. 08. 16.

Az idei Koronázási Szertartásjátékok főszereplőjét, IV. Bélát Lábodi Ádám formálja meg a Nemzeti Emlékhelyen augusztus 17-19. között. A Vörösmarty Színház színművésze szerint IV. Béla története sokkal inkább egy belső út megjelenítése, mint egy sodró akciófilm.

Tovább olvasom

Történelmi vonulás idén is!2019. 08. 15.

Augusztus 17-én, 18-án és 19-én 19.30-kor várunk mindenkit szeretettel az Országzászló térre, a Koronázási Szertartásjátékot bevezető középkori vonulásra!

Tovább olvasom

Kubik Anna: Vágytam már rá, hogy a szertartásjátékban szerepelhessek!2019. 08. 13.

Laszkarisz Mária szerepében Kubik Anna lép színre, aki Székesfehérváron járt gimnáziumba és a Vörösmarty Színház színpadán is gyakran megfordult. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő szerint a tatárjárás után az országot újjáépítő IV. Béla az egyik legjelentősebb az Árpád-ház uralkodói között.

Tovább olvasom