Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Anyáknapi dalcsokor - nemcsak édesanyáknak

Anyáknapi dalcsokor - nemcsak édesanyáknak2021. 04. 30.

Anyák napján a Vörösmarty Színház művészei, Váradi Eszter Sára, Varga Gabriella és Keller János színes dalcsokorral készül, nem csak az édesanyáknak. A járványhelyzet miatt ugyanis hiába készült társulatunk a nőnapi köszöntésre, ez meghiúsult. Most azonban úgy tűnik, nincs akadálya annak, hogy köszöntsük az édesanyákat, és minden nőt.

Tovább olvasom

Köszöntjük a Székesfehérvári Balett Színházat2021. 04. 28.

A Vörösmarty Színház társulata az április 29-i Tánc Világnapja alkalmából köszönti a Székesfehérvári Balett Színházat.

Tovább olvasom
Köszöntjük a Székesfehérvári Balett Színházat
Megtörték a csendet

Megtörték a csendet2021. 04. 27.

Második fordulójához érkezett a Vörösmarty Színház Fame-castingja. Közel 350-en jelentkeztek a Vörösmarty Színház felhívására, amely a Fame című musicalhez toboroz szereplőket. A videós előválogató után hétvégén 110 fiatal mérette meg magát az alkotógárda előtt.

Tovább olvasom

Rendhagyó irodalomóra - Segítünk az érettségiben2021. 04. 23.

A Vörösmarty Színház társulata Youtube-csatornáján rendhagyó irodalomórával nyújt segítő jobbot az érettségizőknek. Az írásbeli vizsgára való felkészülés hajrájában színművészeink tolmácsolásában nézhetik-hallgathatják meg a Magyar Irodalom tételekben szereplő írók, költők műveit.

Tovább olvasom
Rendhagyó irodalomóra - Segítünk az érettségiben
Pilinszky 100! színházunkból

Pilinszky 100! színházunkból2021. 04. 22.

Folytatódott a Petőfi Irodalmi Múzeum centenáriumi sorozata, ezúttal azonban Székesfehérvárról, a Vörösmarty Színházból jelentkezik a műsoruk április 22-én.

Tovább olvasom

Szikora János: Emlékeimben őrzött képek Törőcsik Mariról2021. 04. 16.

A Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János öt emléket felelevenítve búcsúzik a nyolcvanöt éves korában elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művésztől.

Tovább olvasom
Szikora János: Emlékeimben őrzött képek Törőcsik Mariról
Törőcsik Marira emlékezünk

Törőcsik Marira emlékezünk2021. 04. 16.

Újabb színészóriásunk hagyott itt minket, óriási űrt hagyva maga után. Törőcsik Mari hosszú betegeskedés után, 86 éves korában elhunyt. Emlékét szívünkben őrizzük. Színházunkban legutóbb 2012-ben járt.

Tovább olvasom

Csukás István írógépe - a Diótörőcske olvasópróbája2021. 04. 15.

Online olvasópróbával kezdődött meg a Diótörőcske próbafolyamata. A Vörösmarty Színház május végén tervezi bemutatni Csukás István utolsó, külön a fehérvári színház felkérésére készült mesedarabját, aminek létrejöttét sajnos már nem érhette meg a legendás mesemondó.

Tovább olvasom
Csukás István írógépe - a Diótörőcske olvasópróbája
Beszélgetés az online közvetítésekről - VIDEO

Beszélgetés az online közvetítésekről - VIDEO2021. 04. 15.

Bárki közvetítheti saját műsorát! Mire jó a már mindenkinek elérhető online közvetítés lehetősége? Erről is beszélgettek a Reboot Hungary műsorában, melynek egyik vendége Szikora János volt.  VIDEO a cikkben

Tovább olvasom