Apacsok

Szerző: Bereményi Géza – Kovács Krisztina

Repertoár

Apacsok
Apacsok
Apacsok
Apacsok
Apacsok
Apacsok
Apacsok
Apacsok
Apacsok
Apacsok
Apacsok
Apacsok
Apacsok

Ismertető Apacsok

1963 nyarán egy baráti társaság a szocialista Magyarországon kiköltözik Zebegénybe, a Duna partjára, hogy indiánosdit játsszanak. Mindegyikük választ magának egy indián nevet, és megállapodnak a játékszabályokban. Az "apacsok" azt hiszik, hogy a külvilág szemeitől elrejtve létezhetnek. Azonban - ahogy évekkel később kiderül - a rendszer belelátott a játékba...

A valós eseményekre épülő történet az ügynökkérdéssel foglalkozik, és a zebegényi indiántábor sajátos világát mutatja be. Bereményi Géza és Kovács Krisztina sajátos dramaturgiai megoldást választottak: a darab története egy ideig visszafele halad az időben, majd ugyanazon a nyomvonalon vissza. Így különleges nézőpontból ismerhetjük meg azt a korszakot, amikor senki nem tudta, kiben bízhat, és ki árulja majd el.

A “Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa” rendezvénysorozat támogatásával bemutatott produkció - amely számos művészünk közreműködésével készült - nagy sikert aratott a nyáron. Most a Vörösmarty Színház is műsorára tűzi, hogy a székesfehérvári közönség megismerhesse az Apacsok megdöbbentő történetét.

 

Az előadás hossza: kb. 100 perc.

Az előadás létrejötétt Veszprém MJV, mint Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatta.

 

  • Bemutató időpontja: 2023. 11. 11.
  • Műfaj: színmű
  • Az előadás időtartama: 1 óra 40 perc, szünet nélkül
Jegyrendelés

Következő előadás:

Szereplők, alkotók

Megosztás

REPERTOÁR