Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

“Muszáj, hogy az ember néha kibillentse az életét és beletaszítsa magát ismeretlen helyzetekbe” – interjú Tóth Ildikóval2019. 03. 28.

Tóth Ildikó, Jászai Mari-díjas érdemes művész 2015 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja. Sok évnyi szabadúszás után lelt otthonra egy kőszínházban, ahol pár évvel ezelőtt az évad színésznője, tavaly pedig az évad művésze címet is elnyerte. A színház világa kisgyerekként ejtette rabul, a diploma megszerzése után pedig először a Radnóti, majd a frissen alakult Új Színház tagja lett.

Tovább olvasom

„Az embernek tudnia kell magáról, mit jelent a színpadon” - interjú Váradi Eszter Sára színésznővel2019. 03. 20.

„A nő: mindennel pajtás, eleven,/csak az aprózó észnek idegen./A tétlen vizsgálótól összefagy;/mozogj és mozgasd s már királya vagy” – írja Weöres Sándor a Rongyszőnyeg 143. versében. Ez jutott eszembe, amikor szombat délután Váradi Eszter Sárával beszélgettem. És még az, hogy skatulyákból nem kicsapongással lehet szabadulni, hanem a kiteljesedés vágyával. 

Tovább olvasom

Závodszky Noémi: "Nem elmenekülni kell a félelem elől, hanem bele kell állni a helyzetbe!"2019. 03. 04.

Pályája elején egy évadot töltött Pécsen. A fizetését mindeközben arra költötte, hogy minél többször hazautazzon Budapestre, mert az volt az a város, ahol valóban otthon érezte magát. Aztán amikor a Grease-t játszották Fehérváron, viszonylag kevés idő alatt megszeretett itt lenni. Szívébe fogadta a színházat, az embereket, a feladatait és talán azt, milyen nyitottsággal, figyelemmel fogadták őket. 

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Nem akarok beleszokni valamiféle komfortzónába2019. 02. 26.

Szinte a pályája elejétől „tudom” a nevét, de voltak hosszabb periódusok, amikor láthatatlanabb volt számomra. Jelenleg társulati tag Székesfehérváron. A színház a tavalyi év végén mutatta be a Az ember tragédiáját, melynek egyik különlegessége, hogy négy rendező állította színpadra a drámát. Ennek kapcsán beszélgetett a Tragédiáról, színházról Kuna Károllyal Marton Éva.

Tovább olvasom

Szóval győzni Kozáry Ferenccel2019. 02. 19.

Február 11-én újabb mentornappal folytatódott a Szóval győzni kommunikációs bajnokság döntős versenyzőinek felkészítése. A tizenkét diák pallérozásával ezúttal Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház színművésze foglalkozott. A döntőre március 8-án kerül sor a Hiemer-házban.

Tovább olvasom

Teljesen idegenek - Hargitai Iván Komáromban rendezett2019. 02. 12.

A Paolo Genovese filmjéből készült színdarabot február 8-án mutatta be a Komáromi Jókai Színház a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal koprodukcióban.

Tovább olvasom

Márai Sándor Estek a Jókai Anna Szalonban Hirtling Istvánnal2019. 02. 05.

A Márai Sándor Estek nagysikerű ünnepi sorozat február 4-én félidejéhez érkezett a Jókai Anna Szalonban. Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész előadásai az irodalmi szövegek elmélyült befogadására és az író műveinek olvasására és újra felfedezésére hívnak.

Tovább olvasom

Gáspár Sándor: Ha jó energiákat adunk, abból csak jó dolog születhet!2019. 01. 23.

A Veszprémi Petőfi Színház február nyolcadikán mutatja be Molière komédiáját, a Tartuffe-öt, Marton László rendezésében. A címszereplőt – az igencsak erős színészi gárdából – Gáspár Sándor alakítja. A munkafolyamat kezdetéről, de veszprémi vendégeskedéséről is kérdeztük Gáspár Sándort, aki még egy kis ízelítőt is adott nekünk egy általa imádott monológból…

Tovább olvasom

Dobri Dániel: „A kortárs színpadi zene igazán az én profilom”2018. 12. 12.

Dobri Dánielt főképp színházi zeneszerzőként ismerhetjük, azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy már tizenévesként nem mindennapi érettséggel és elhivatottsággal kezdte meg jazzzenészként pályáját, mellyel az első pillanatoktól fogva példaképként állt kortársai előtt. Pályája legfontosabb állomásairól beszélgetett a Papageno a fiatal zeneszerzővel.

Tovább olvasom