Váradi Eszter Sára: A lényeg, hogy együtt legyünk!

2023. 12. 18.

A karácsony ünnepi szokásai sok helyen nagyon hasonlóak, ugyanakkor minden családnak megvannak az évek során kialakult tradíciói, saját kis rítusai és szertartásai, amelyek személyes élménnyé varázsolják az ünnepet. Sorozatunkban a Vörösmarty Színház színészeit kérdezzük meg, hogy számukra mit jelent a karácsony, hogyan élik meg az év legmeghittebb napjait és milyen meghatározó emlékeket hoznak a múltból.

Váradi Eszter Sára a karácsonyi menüsorról, az együttlét öröméről és a családi mézeskalács gyúrásról mesélt nekünk.

 

A Karácsony az egyik legkedvesebb ünnepem.

Különösen az utóbbi 13 évben, mióta a kisfiammal együtt várjuk, együtt készülünk rá. Nagyon sok éve nálunk gyűlik össze a család 24-én este, így ilyenkor, néhány héttel előtte fejben már rakom össze az ünnepi menüsort.

Vannak kötelező elemek, egy-egy családtag kedvencei, de minden évben igyekszem valami újdonsággal is előrukkolni.

 

Mennyire zsúfolt nektek ez az időszak? Mi fér bele ebbe a pár napba?

Ami a legfontosabb számomra, hogy az ünnepi időszak ne csak a rohanásról szóljon, tudjunk egy kis időt lopni magunknak, amikor csak hármasban vagyunk. Ezek nem nagy dolgok, lehet ez egy séta, társasjátékozás, vagy akár egy közös filmnézés.. A lényeg, hogy együtt legyünk!

 

Van-e nálatok is olyan szokás, családi hagyomány, ami az évek alatt kialakult?

Évek óta hagyomány, hogy ilyenkor a húgommal és az ő nagyobbik kislányával együtt sütünk mézeskalácsot. A kisebbik még csak most lesz 1 éves, de jövő ilyenkor már ő is erősíti majd a csapatot!

Nekem attól szép az ünnep, hogy azokkal lehetek, akik a legfontosabbak a számomra!