Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Készüljenek a rekeszizmok – Jön a Boeing, Boeing! - az olvasópróba

Készüljenek a rekeszizmok – Jön a Boeing, Boeing! - az olvasópróba2020. 09. 23.

Újratervezés után, a járványügyi rendelkezéseket figyelembe véve a Vörösmarty Színház társulata újabb fába vágta fejszéjét. Marc Camoletti Guinness-rekorder művét a tervek szerint október 10-én mutatjuk be a nagyszínpadon Bagó Bertalan rendezésében.

Tovább olvasom

Keressük a legrégebbi színházas ereklyéket!2020. 09. 23.

Van egy régi, féltett kincsként őrzött jegye? Dedikált műsorfüzete? Képeslapja, bérlete? Nyerjen vele páros belépőt egyik előadásunkra! A felhívás részleteit megtudja, ha tovább olvas!

Tovább olvasom
Keressük a legrégebbi színházas ereklyéket!
Ünnepeljék velünk a Magyar Dráma Napját!

Ünnepeljék velünk a Magyar Dráma Napját!2020. 09. 21.

Este héttől színházunk Az ember tragédiája című 2018-as előadását vetíti a Papageno facebook oldala. A Magyar Dráma Napjának alkalmából kerül az online színpadra az a különleges előadás, amelynek folytatását éppen a finisben húzta keresztül a koronavírus.

Tovább olvasom

Csúszik az évadkezdés és vele Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatója2020. 09. 14.

A múlt héten derült ki, hogy egyik társulati tagunk koronavírus tesztje pozitív lett. A Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve megtörtént a kontaktkutatás, majd a szűrés. Ennek eredményeképp sajnos több társulati tagunknál is kimutatták a koronavírus fertőzést. A Vörösmarty Színház vezetősége ezért azt a felelős döntést hozta - nézőink és munkatársaink egészsége érdekében -, hogy a teljes szeptemberi műsorát elhalasztja.

Tovább olvasom
Csúszik az évadkezdés és vele Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatója
Ma lenne 50 éves Térey János

Ma lenne 50 éves Térey János2020. 09. 14.

Ma lenne 50 éves Térey János. Halála - másfél évvel ezelőtt - hirtelen következett be, előző nap még 30 éves osztálytalálkozóján volt. Ő lett volna Az ember tragédiája 2.0 egyik írója, meg is kezdték a munkát Szikora János rendezővel. A Titanic színt végül Darvasi László írta meg, azt mégis elmondhatjuk, hogy Térey - ha csak a lélekben is, de mindvégig részese volt az alkotói munkának.

Tovább olvasom

Multifunkciós kísérlet - új taggal bővült társulatunk2020. 09. 10.

Múlt hét vasárnap vehette kezébe frissen-ropogósan diplomáját Molnár G. Nóra, társulatunk új tagja. Horváth Csaba, színházunk fizikai tagozatvezetőjének osztályában végzett, ahol koreográfusnak, rendezőnek, színésznek és táncosnak is tanult.

Tovább olvasom
Multifunkciós kísérlet - új taggal bővült társulatunk
Folyamatos a fertőtlenítés teátrumunkban

Folyamatos a fertőtlenítés teátrumunkban2020. 09. 09.

Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából a Városgondnokság munkatársai szerda délután ezüstkolloiddal fertőtlenítették épületünk mintegy 1800 m2-nyi területét. Az ózonos, ill. ezüstkolloidos fertőtlenítés nézőink és munkatársaink biztonsága érdekében folyamatos lesz az évad során.

Tovább olvasom

Elhalasztjuk Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatóját és szeptemberi előadásainkat - Frissítve2020. 09. 08.

Társulatunk egyik tagjánál azonosították a Covid vírus jelenlétét, miután PCR tesztje pozitív lett, ezért elhalasztjuk Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatóját, valamint várhatóan a szeptemberi műsorban meghirdetett összes előadást.

Tovább olvasom
Elhalasztjuk Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatóját és szeptemberi előadásainkat - Frissítve
Zajlanak a próbák - belestünk a Nagyváradi-Berlini szín próbájába

Zajlanak a próbák - belestünk a Nagyváradi-Berlini szín próbájába2020. 09. 04.

Folyamatosan zajlanak a próbák színházunk falain belül, az egész társulat teljes lázban ég a jövő heti bemutató miatt. Závada Pál színe, Hargitai Iván rendezésében a trianoni sorstragédiától a rendszerváltás hajnaláig mutatja be az emberiség történetét. 

Tovább olvasom