Rejtélyes kulisszajárás a Magyar Dráma Napján

2021. 09. 15.

Szeptember 21-én egy különleges eseményre készülünk a Vörösmarty Színházban. Meglepetésekkel teli kulisszajárásra várunk minden érdeklődőt, aki bekukkantana a színház csodálatos világába. A 17 órakor kezdődő esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: jelentkezni a jatek@vorosmartyszinhaz.hu emailcímen lehet.

Ha érdekli a színház, most alaposan megismerheti. A Magyar Dráma Napján bejárhatja velünk az egész épületet, betekintést nyerhet minden apró zeg-zugába, sőt olyan meglepetésekkel készülünk, ami igazi kuriózummá teszi a vándorlást.

A Magyar Dráma Napját 1984 óta ünnepeljük szerte az országban annak tiszteletére, hogy 1883. szeptember 21-én tartották Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatóját a Nemzeti Színházban Paulay Ede rendezésében. 

2018-ban mi mutattuk be a remekművet négy rendező különféle felfogásában, most pedig gőzerővel dolgozik a társulat a madách-i gondolat újraformálásán, folytatásán, ami négy kortárs írónk írt tovább. A bemutató szeptember 25-én lesz, a 21-ei kulisszajárás pedig - nem árulunk el nagy titkot - ezzel is foglalkozik majd.

Jelentkezni a jatek@vorosmartyszinhaz.hu emailcímen lehet.