Lehengerlő Fame premier díjátadóval

2021. 09. 11.

Premierrel és díjátadóval indult a Vörösmarty Színház 2021/22-es évada szombaton este. Közel egy év kényszerszünetet követően ma ismét megtelt a színház nézőtere, és mind a közönség, mind a színház dolgozói izgalommal várták, hogy felgördüljön a függöny és a Fame musical premierjével elkezdődjön az új évad. A bemutató előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket és átadta az idei „Pro Theatro” Civitatis Albae Regalis díjat, amelyet idén Rácz Mária igazgatói titkár vehetett át.

Hosszú idő, sok munka és áldozat után szeptember 11-én a nagyközönség előtt is bemutatta a Vörösmarty Színház a Fame című musicalt. Óriási várakozás övezte a világhírű darab bemutatóját, hiszen Hargitai Iván csapata elementáris erejű előadást alkotott, a rendező újfajta megközelítéssel állt a világhírű musicalhez. Nemcsak a szereplők, a színház munkatársai, hanem a közönség is izgatottan készült a mai estére, hiszen a koronavírus-járvány miatt közel egy évig nélkülözniük kellett az életükből a színházat.

Rácz Mária vehette át a „Pro Theatro” Civitatis Albae Regalis díjat

Mielőtt azonban felgördült volna a függöny, ünnepi pillanatok részesei lehettek a Vörösmarty-bérlettel rendelkezők és a premierre érkezett vendégek. Dr. Szikora János igazgató és dr. Cser-Palkovics András polgármester érkezett a színpadra, hogy a közönséget köszöntsék és átadják az idei „Pro Theatro” Civitatis Albae Regalis díjat, amelyet idén Rácz Mária igazgatói titkár vehetett át.
Mint a méltatásban elhangzott: Rácz Mária 2009 óta a Vörösmarty Színház munkatársa, a székesfehérvári színházi élet szervezésének meghatározó alakja. Több mint 10 éve igazgatói titkárként segíti a vezetőség munkáját, összefogja az egyes szakterületek tevékenységét. Feladatát körültekintően, nagy szaktudással végzi. A 2016/17-es évadban elnyerte az „Évad nem művész állományú dolgozója” díjat, amelyet a Színház társulatának tagjai minden évben titkos szavazást követően ítélnek oda az általuk arra legérdemesebbnek tartott munkatársnak. A Székesfehérvár színházi értékeinek gyarapítása érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díjat adományozott Rácz Máriának.

A díjátadót követően aztán felgördült a függöny, és elkezdődött a világhírű musical, a Fame bemutatója, amelynek bemutatóját óriási várakozás övezte, hiszen Hargitai Iván csapata elementáris erejű előadást alkotott.

Forrás: szekesfehervar.hu / Fotók: Simon Erika