38. oldal

Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Amikor a kreativitás szárnyra kap…Nuka, a világjáró – hangjáték Karácsonyra

Amikor a kreativitás szárnyra kap…Nuka, a világjáró – hangjáték Karácsonyra2020. 12. 18.

December 25-én új formában látogat el Önökhöz a kis jegesmedvelány, délután négytől Kerkay Rita illusztrációival és Matkó Tamás zenéjével kel életre Kricsár Kamill varázslatos mesevilága. A hangjáték képes verzióját a Vörösmarty Színház facebook-oldalán, youtube-csatornáján és honlapján nézhetik meg, a Mindig Veled! hivatalos Vörösmarty Színház-podcaston pedig december 25-től bármikor meghallgathatják.

Tovább olvasom

A Régimódi történet új élete: rádiójáték készül színházunkban2020. 12. 17.

Végre újra nagy a sürgés-forgás a Kozák András Stúdióban. A hagyományokhoz híven idén ismét szeretnénk meglepni közönségünket Szabó Magda - színházunkban óriási sikerrel játszott - családtörténetével, a Régimódi történettel. Ezúttal azonban rendhagyó módon nem a színpadi változatot élvezhetik, hanem rádiójáték-formába csomagolja a Vörösmarty Színház társulata az érdeklődőknek.

Tovább olvasom
A Régimódi történet új élete: rádiójáték készül színházunkban
Rendhagyó díjátadó teátrumunkban

Rendhagyó díjátadó teátrumunkban2020. 12. 16.

Nagy örömünkre, nemrég két színművészünk is rangos elismerést kapott: Varga Lili Domján-díjban, míg Kuna Károly Aase-díjban részesült. A pandémia okozta helyzetben a díjak személyes átadására rendhagyó módon egyszerre, a Vörösmarty Színházban került sor.

Tovább olvasom

Mosolyt csalni a legkisebbek arcára mindig öröm! - Ajándékok a Manógyárból2020. 12. 14.

Kelléktárunk karácsonyi gyárában készült kézműves ajándékokat, köztük manókat, maszkokat, fadíszeket adtunk ma át a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakóinak.

Tovább olvasom
Mosolyt csalni a legkisebbek arcára mindig öröm! - Ajándékok a Manógyárból
Kuna Károly Aase-díjas!

Kuna Károly Aase-díjas!2020. 12. 05.

Kuna Károly kapta idén a Gobbi Hilda által alapított elismerést, amelyet az „emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői”-nek, az epizodistáknak ítélnek oda; évente két színészt és két színésznőt díjazhat a neves művészekből álló kuratórium. Szeretettel gratulálunk!

Tovább olvasom

Podcast Premier - Kricsár Kamill és a soproni évek2020. 12. 04.

A Mindig Veled! mikorfonja elé ezúttal Kricsár Kamill ült le, és bámulatosan idézte meg soproni diákéveit, amikor még majdnem úgy volt, hogy erdész lesz. A Vörösmarty Színház podcast csatornáján úgy ismerhetik meg művészeinket, ahogy sehol máshol.

Tovább olvasom
Podcast Premier - Kricsár Kamill és a soproni évek
VÖRÖSMARTY 220

VÖRÖSMARTY 2202020. 12. 01.

Éppen kétszázhúsz évvel ezelőtt született meg a magyar költőóriás, a Szózat megalkotója, a Csongor és Tünde mesevilágának megálmodója, a székesfehérvári színház névadója. A társulat versvideóval emlékezik Vörösmarty Mihály születésének 220. évfordulójára.

Tovább olvasom

Borosüvegek által homályosan - A sommelier2020. 11. 24.

A sommelier című rövidfilm Varga Mária, Derzsi János, Egyed Attila és Nagy Péter főszereplésével készült még 2018-ban, és olyan rangos elismerésben részesült, mint a coloradoi Boulder Film and Brew Festival legjobb nemzetközi filmjének kijáró díja

Tovább olvasom
Borosüvegek által homályosan - A sommelier
Finisben az Ítélet és kegyelem forgatása

Finisben az Ítélet és kegyelem forgatása2020. 11. 23.

Végéhez közeledik az Ítélet és kegyelem című film forgatása Csákberényben, amelyben a Vörösmarty Színház társulatának számos tagja részt vesz, hiszen Sobor Antal Perelj, Uram! című regényének színpadi adaptációja fogalmazódik most újra a film nyelvén.

Tovább olvasom

38. oldal