Családi nap a Vörösmarty Színházban

2021. 12. 02.

Ezüstvasárnap, azaz december 12-én délután kettőtől kinyílnak színházunk kapui, és kezdetét veszi Diótörőcske Családi Napunk. Könyvbemutatóval, kézműveskedéssel, mesesarokkal, tejbegrízzel, este pedig egy remek koncerttel várunk mindenkit. A Családi nap programjai kizárólag a Diótörőcske előadásra jegyet váltók számára érhető el!

14 órától a Móra Kiadó könyvvásárral vár mindenkit a színház előcsarnokában, úgyhogy akinek van megváltott jegye a háromkor kezdődő Diótörőcske című előadásra, előtte bátran böngészhet a csodálatos könyvek között. Nemkülönben Németh Mariann Mary csodálatos kézműves portékáiból is válogathatnak. Az előadás után a Családi napon találkozhatnak az alkotókkal, akik néhány meglepetéssel is készülnek a Galérián (bal oldalon) berendezett mesevilágban. 17:30-kor, szintén a Galérián (de most a jobb oldalin) kezdődik a Diótörőcske című könyv bemutatója Perczel Enikő dramaturggal, Dóka Péterrel, a Móra Kiadó szerkesztőjével, Kerkay Ritával, az előadás rendezőjével és Kádas Józseffel, az előadás koreográfusával.

Ha gyerekeket annyira nem érdekli a felnőttek beszélgetése, a Kávézóban is találnak majd maguknak szórakoztató programokat, hiszen két szinten is remek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, és készíthetnek a Diótörőcske című előadáshoz kapcsolódó mütyűröket, Horváth Iza pedig cuki, karácsonyi textil-apróságok csínjára-bínjára tanítja meg az aprónépet.

A Kávézó megszokott finomságai mellé ezúttal a tejbegrízt (hogy miért, az az előadás megtekintése után nyilvánvaló lesz), a forralt bort és forró csokit felveszi kínálatába.

Este nyolc órától pedig a GabiKvArt+ ad koncertet Andrássy Mátéval, ez lesz a Vörösmarty Bár - ide felnőtt nézőinket várjuk, lassan úgyis közeledik a gyerekek alvásideje.

A Családi nap programjai ingyenesek, de kizárólag a Diótörőcske előadásra jegyet váltók számára érhető el! A Vörösmarty Bár koncertre úgyszintén előzetesen megváltott jeggyel lehet bejönni. Az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően az előadások és a programok alatt maszk használata kötelező!