Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Folytatódik a lázas készülődés - Az ember tragédiája 2.

Folytatódik a lázas készülődés - Az ember tragédiája 2.2020. 07. 01.

Hivatalosan ugyan augusztus 3-án nyitjuk meg évadunkat, a jegypénztáron kívül is zajlik az élet a színház falain belül. Első bemutatónk, Az ember tragédiája 2. díszlet- és jelmezterveit ismertették az alkotók.

Tovább olvasom

Június 26-án, pénteken ismét színház - Lear király online2020. 06. 24.

Június utolsó péntekén ismét online előadásra hívjuk kedves nézőinket. Ezúttal a 2013-ban bemutatott Lear király kerül terítékre Cserhalmi György, Földes Eszter, Varga Gabriella, Radnay Csilla és Gáspár Sándor főszereplésével, Bagó Bertalan rendezésében. Werkfilm a cikkben.

Tovább olvasom
Június 26-án, pénteken ismét színház - Lear király online
Biztosítottak teátrumunk stabil és kiegyensúlyozott működésének feltételei

Biztosítottak teátrumunk stabil és kiegyensúlyozott működésének feltételei2020. 06. 18.

Megállapodást kötött Székesfehérvár Önkormányzata és Magyarország Kormánya arról, hogy fele-fele arányban járulnak hozzá a Vörösmarty Színház működésének finanszírozásához. Székesfehérvár polgármestere arra kérte a színházszerető embereket, hogy most ők is tudnak segíteni a színháznak akkor, ha nem váltják vissza jegyeket és bérleteket, hanem a felkínált konstrukciókban a következő évadban használják fel ezeket.

Tovább olvasom

Élmény@tth@n: Június 19-én jön Az ember tragédiája2020. 06. 16.

Madách Imre klasszikus drámai költeményének előadásával a 200 éves magyar nyelvű színjátszás előtt tisztelegtünk 2018 decemberében. Az egyedülálló színháztörténeti vállalkozást Szikora János, Horváth Csaba, Hargitai Iván és Bagó Bertalan közösen alkotta meg, amelyben az egész társulat közreműködött, több Ádámmal, Évával és Luciferrel. 

Tovább olvasom
Élmény@tth@n: Június 19-én jön Az ember tragédiája
Cseppben a tengert - kulisszatitkok A Mester és Margaritáról

Cseppben a tengert - kulisszatitkok A Mester és Margaritáról2020. 06. 11.

Pénteken mutatjuk be online a Mester és Margaritát színházunk facebook oldalán. A Bulgakov regényéből készült adaptációt Hargitai Iván vitte színre, aki pár kulisszatitkot is elárult annak idején.

Tovább olvasom

János vitéz hangjáték készült Kelemen Istvánnal2020. 06. 11.

Kukorica Jancsi története ezúttal nem egyszerűen hangoskönyvként, inkább hangjátékként készült el Kelemen Istvánnal. A zenei effektekkel varázsoló mű igazán különleges hangulatban adja át Petőfi Sándor meséjét.

Tovább olvasom
János vitéz hangjáték készült Kelemen Istvánnal
A Mester és Margaritával folytatódik az online vetítés

A Mester és Margaritával folytatódik az online vetítés2020. 06. 09.

Újra foteljükből, hintaágyukból, a Balaton partról vagy a medence széléről élvezhetik a Vörösmarty Színház nagysikerű előadásait, hiszen folytatódik az online vetítéssorozat. Sőt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a Trianon c. darabból készült rendhagyó összeállítás is elérhető még péntek estig.

Tovább olvasom

Igazgatói megemlékezés Trianon 100. évfordulóján2020. 06. 05.

Teátrumunk igazgatója, Szikora János kisfiával közösen emlékezett meg a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójáról: június 4-én a Városházán előbb elcsatolt települések neveit olvasták fel, majd a nemzeti összetartozás városi szimbólumánál, az Országzászló téren virágot helyeztek el.

Tovább olvasom
Igazgatói megemlékezés Trianon 100. évfordulóján
Trianon különkiadás - Szikora János ajánlója

Trianon különkiadás - Szikora János ajánlója2020. 06. 04.

A Sárosi István drámájából készült Trianon előadás különkiadásával zárul a június 4-i megemlékezések sora Székesfehérváron. Teátrumunk utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült összeállítást online és a Fehérvár Televízióban is levetítik csütörtökön 20.30 órától.

Tovább olvasom