Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Dobri Dániel: „A kortárs színpadi zene igazán az én profilom”2018. 12. 12.

Dobri Dánielt főképp színházi zeneszerzőként ismerhetjük, azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy már tizenévesként nem mindennapi érettséggel és elhivatottsággal kezdte meg jazzzenészként pályáját, mellyel az első pillanatoktól fogva példaképként állt kortársai előtt. Pályája legfontosabb állomásairól beszélgetett a Papageno a fiatal zeneszerzővel.

Tovább olvasom

Tévében és színházban2018. 10. 18.

Kovács Tamást láthatjuk a TV2 Korhatáros szerelem című sorozata második évadában, valamint a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásaiban is.

Tovább olvasom

Kiléptek apjuk árnyékából Gáspár Sándor gyerekei2018. 10. 15.

Szerencsés embernek tartja magát Gáspár Sándor. A Kossuth-díjas színész Szentesen nőtt fel, ahol a természet és az állatok közelsége, a nyugodt családi háttér, a közös munka ereje és a színjátszás, a sportolás lehetősége is megadatott neki. Testvére, Tibor és lánya, Kata is a színészi pályát választotta, de fiának, Gergelynek sem idegen a teátrum világa. Színművészünkkel a Borsonline beszélgetett.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

A kulisszák mögött: beszélgetés Kovács Tamás hangtárvezetővel2018. 10. 10.

A Színházak Éjszakája c. programhoz kapcsolódóan készített Benkő Andrea, a Kossuth Rádió riportere interjút Kovács Tamás hangtárvezetőnkkel.

Tovább olvasom

Magyar világpremier: Az Úr hangja Tokióban versenyez Kiss Diána Magdolnával2018. 09. 27.

Ázsia nagy presztízsű filmes eseményét, a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztivált magyar világpremier gazdagítja. Az október 25-én kezdődő A-kategóriás filmfesztivál programját ma ismertették a szervezők. Pálfi György Filmalap támogatással készült Az Úr hangja című filmje a rangos versenyprogramba kapott meghívást.

Tovább olvasom

A festészetben a szabadság, a színházban a kötöttségek inspirálják Kerkay Ritát2018. 09. 13.

Október 14-ig látható Kerkay Rita kiállítása a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ galériájában. A Vörösmarty Színház színésznője a Színház- és Filmművészeti Egyetemen töltött évei alatt, a Fehérváron teljesített gyakorlata idején kezdett el aktívan képzőművészettel is foglalkozni. A Fejér Megyei Hírlap riportja.

Tovább olvasom

Nyitottság és megértés – Hirtling István a társadalmi szerepvállalásról2018. 09. 10.

A színészlét hajnalától indítottuk a művészi pályakép felvázolását Hirtling Istvánnal, aki az idén Székesfehérváron megrendezendő Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) közismert arca és világi védnöke volt. A Magyar Kurír, katolikus hírportál interjúja.

Tovább olvasom

Addig látnak meztelennek, amíg zavarban vagy - Interjú Kiss Diána Magdolnával2018. 07. 11.

Kiss Diána Magdolna olyan filmekben szerepelt, mint a Karlovy Vary-ban fődíjat nyert A nagy füzet, a Cannes-ban debütált Mundruczó-film, a Szelíd teremtés, az Örök tél vagy a Zimmer Feri 2., de úgy érzi, túl keveset hívják szereplőválogatásokra, és ez zavarja is. 

Tovább olvasom

Erdőmuzsika - beszélgetés Kozáry Ferenccel2018. 04. 13.

Madárka, nyuszi, vaddisznó, fuvola, hegedű, vagy éppen a mélyen zengő tuba. Az erdő lakóival és a hangszerekkel is találkozhatnak a gyerekek az Erdőmuzsika c. beavató színházi előadásunkban. Az író-rendező Kozáry Ferenccel beszélgettünk.

Tovább olvasom