Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

„A személyességben hiszek!” - interjú Hirtling Istvánnal2019. 04. 09.

Szerepet vállalni nemcsak a színpadon lehet, hanem egy nemes ügyért is. Hirtling István hat éve tagja a Vörösmarty Színház társulatának, így nem volt kérdés részéről, hogy az ARTeatreum Alapítvány felkérésére ő is igent mondjon és hozzájáruljon a Pelikán udvar kapujának felújításához. 

Tovább olvasom

“Muszáj, hogy az ember néha kibillentse az életét és beletaszítsa magát ismeretlen helyzetekbe” – interjú Tóth Ildikóval2019. 03. 28.

Tóth Ildikó, Jászai Mari-díjas érdemes művész 2015 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja. Sok évnyi szabadúszás után lelt otthonra egy kőszínházban, ahol pár évvel ezelőtt az évad színésznője, tavaly pedig az évad művésze címet is elnyerte. A színház világa kisgyerekként ejtette rabul, a diploma megszerzése után pedig először a Radnóti, majd a frissen alakult Új Színház tagja lett.

Tovább olvasom

„Az embernek tudnia kell magáról, mit jelent a színpadon” - interjú Váradi Eszter Sára színésznővel2019. 03. 20.

„A nő: mindennel pajtás, eleven,/csak az aprózó észnek idegen./A tétlen vizsgálótól összefagy;/mozogj és mozgasd s már királya vagy” – írja Weöres Sándor a Rongyszőnyeg 143. versében. Ez jutott eszembe, amikor szombat délután Váradi Eszter Sárával beszélgettem. És még az, hogy skatulyákból nem kicsapongással lehet szabadulni, hanem a kiteljesedés vágyával. 

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Závodszky Noémi: "Nem elmenekülni kell a félelem elől, hanem bele kell állni a helyzetbe!"2019. 03. 04.

Pályája elején egy évadot töltött Pécsen. A fizetését mindeközben arra költötte, hogy minél többször hazautazzon Budapestre, mert az volt az a város, ahol valóban otthon érezte magát. Aztán amikor a Grease-t játszották Fehérváron, viszonylag kevés idő alatt megszeretett itt lenni. Szívébe fogadta a színházat, az embereket, a feladatait és talán azt, milyen nyitottsággal, figyelemmel fogadták őket. 

Tovább olvasom

Nem akarok beleszokni valamiféle komfortzónába2019. 02. 26.

Szinte a pályája elejétől „tudom” a nevét, de voltak hosszabb periódusok, amikor láthatatlanabb volt számomra. Jelenleg társulati tag Székesfehérváron. A színház a tavalyi év végén mutatta be a Az ember tragédiáját, melynek egyik különlegessége, hogy négy rendező állította színpadra a drámát. Ennek kapcsán beszélgetett a Tragédiáról, színházról Kuna Károllyal Marton Éva.

Tovább olvasom

Szóval győzni Kozáry Ferenccel2019. 02. 19.

Február 11-én újabb mentornappal folytatódott a Szóval győzni kommunikációs bajnokság döntős versenyzőinek felkészítése. A tizenkét diák pallérozásával ezúttal Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház színművésze foglalkozott. A döntőre március 8-án kerül sor a Hiemer-házban.

Tovább olvasom

Teljesen idegenek - Hargitai Iván Komáromban rendezett2019. 02. 12.

A Paolo Genovese filmjéből készült színdarabot február 8-án mutatta be a Komáromi Jókai Színház a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal koprodukcióban.

Tovább olvasom

Márai Sándor Estek a Jókai Anna Szalonban Hirtling Istvánnal2019. 02. 05.

A Márai Sándor Estek nagysikerű ünnepi sorozat február 4-én félidejéhez érkezett a Jókai Anna Szalonban. Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész előadásai az irodalmi szövegek elmélyült befogadására és az író műveinek olvasására és újra felfedezésére hívnak.

Tovább olvasom

Gáspár Sándor: Ha jó energiákat adunk, abból csak jó dolog születhet!2019. 01. 23.

A Veszprémi Petőfi Színház február nyolcadikán mutatja be Molière komédiáját, a Tartuffe-öt, Marton László rendezésében. A címszereplőt – az igencsak erős színészi gárdából – Gáspár Sándor alakítja. A munkafolyamat kezdetéről, de veszprémi vendégeskedéséről is kérdeztük Gáspár Sándort, aki még egy kis ízelítőt is adott nekünk egy általa imádott monológból…

Tovább olvasom