Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Tévében és színházban2018. 10. 18.

Kovács Tamást láthatjuk a TV2 Korhatáros szerelem című sorozata második évadában, valamint a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásaiban is.

Tovább olvasom

Kiléptek apjuk árnyékából Gáspár Sándor gyerekei2018. 10. 15.

Szerencsés embernek tartja magát Gáspár Sándor. A Kossuth-díjas színész Szentesen nőtt fel, ahol a természet és az állatok közelsége, a nyugodt családi háttér, a közös munka ereje és a színjátszás, a sportolás lehetősége is megadatott neki. Testvére, Tibor és lánya, Kata is a színészi pályát választotta, de fiának, Gergelynek sem idegen a teátrum világa. Színművészünkkel a Borsonline beszélgetett.

Tovább olvasom

A kulisszák mögött: beszélgetés Kovács Tamás hangtárvezetővel2018. 10. 10.

A Színházak Éjszakája c. programhoz kapcsolódóan készített Benkő Andrea, a Kossuth Rádió riportere interjút Kovács Tamás hangtárvezetőnkkel.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Magyar világpremier: Az Úr hangja Tokióban versenyez Kiss Diána Magdolnával2018. 09. 27.

Ázsia nagy presztízsű filmes eseményét, a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztivált magyar világpremier gazdagítja. Az október 25-én kezdődő A-kategóriás filmfesztivál programját ma ismertették a szervezők. Pálfi György Filmalap támogatással készült Az Úr hangja című filmje a rangos versenyprogramba kapott meghívást.

Tovább olvasom

A festészetben a szabadság, a színházban a kötöttségek inspirálják Kerkay Ritát2018. 09. 13.

Október 14-ig látható Kerkay Rita kiállítása a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ galériájában. A Vörösmarty Színház színésznője a Színház- és Filmművészeti Egyetemen töltött évei alatt, a Fehérváron teljesített gyakorlata idején kezdett el aktívan képzőművészettel is foglalkozni. A Fejér Megyei Hírlap riportja.

Tovább olvasom

Nyitottság és megértés – Hirtling István a társadalmi szerepvállalásról2018. 09. 10.

A színészlét hajnalától indítottuk a művészi pályakép felvázolását Hirtling Istvánnal, aki az idén Székesfehérváron megrendezendő Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) közismert arca és világi védnöke volt. A Magyar Kurír, katolikus hírportál interjúja.

Tovább olvasom

Addig látnak meztelennek, amíg zavarban vagy - Interjú Kiss Diána Magdolnával2018. 07. 11.

Kiss Diána Magdolna olyan filmekben szerepelt, mint a Karlovy Vary-ban fődíjat nyert A nagy füzet, a Cannes-ban debütált Mundruczó-film, a Szelíd teremtés, az Örök tél vagy a Zimmer Feri 2., de úgy érzi, túl keveset hívják szereplőválogatásokra, és ez zavarja is. 

Tovább olvasom

Erdőmuzsika - beszélgetés Kozáry Ferenccel2018. 04. 13.

Madárka, nyuszi, vaddisznó, fuvola, hegedű, vagy éppen a mélyen zengő tuba. Az erdő lakóival és a hangszerekkel is találkozhatnak a gyerekek az Erdőmuzsika c. beavató színházi előadásunkban. Az író-rendező Kozáry Ferenccel beszélgettünk.

Tovább olvasom

Szolgálni kell ezt a szöveget2018. 02. 21.

Horváth Csaba, színházunk tánctagozat-vezetője Thomas Bernhard szövegeiből rendez előadást Vaterland címmel, amelynek február 23-án lesz a bemutatója Budapesten, a Trafóban. Ennek kapcsán kérdezték.

Tovább olvasom