Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Szóval győzni Kozáry Ferenccel2019. 02. 19.

Február 11-én újabb mentornappal folytatódott a Szóval győzni kommunikációs bajnokság döntős versenyzőinek felkészítése. A tizenkét diák pallérozásával ezúttal Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház színművésze foglalkozott. A döntőre március 8-án kerül sor a Hiemer-házban.

Tovább olvasom

Teljesen idegenek - Hargitai Iván Komáromban rendezett2019. 02. 12.

A Paolo Genovese filmjéből készült színdarabot február 8-án mutatta be a Komáromi Jókai Színház a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal koprodukcióban.

Tovább olvasom

Márai Sándor Estek a Jókai Anna Szalonban Hirtling Istvánnal2019. 02. 05.

A Márai Sándor Estek nagysikerű ünnepi sorozat február 4-én félidejéhez érkezett a Jókai Anna Szalonban. Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész előadásai az irodalmi szövegek elmélyült befogadására és az író műveinek olvasására és újra felfedezésére hívnak.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Gáspár Sándor: Ha jó energiákat adunk, abból csak jó dolog születhet!2019. 01. 23.

A Veszprémi Petőfi Színház február nyolcadikán mutatja be Molière komédiáját, a Tartuffe-öt, Marton László rendezésében. A címszereplőt – az igencsak erős színészi gárdából – Gáspár Sándor alakítja. A munkafolyamat kezdetéről, de veszprémi vendégeskedéséről is kérdeztük Gáspár Sándort, aki még egy kis ízelítőt is adott nekünk egy általa imádott monológból…

Tovább olvasom

Dobri Dániel: „A kortárs színpadi zene igazán az én profilom”2018. 12. 12.

Dobri Dánielt főképp színházi zeneszerzőként ismerhetjük, azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy már tizenévesként nem mindennapi érettséggel és elhivatottsággal kezdte meg jazzzenészként pályáját, mellyel az első pillanatoktól fogva példaképként állt kortársai előtt. Pályája legfontosabb állomásairól beszélgetett a Papageno a fiatal zeneszerzővel.

Tovább olvasom

Tévében és színházban2018. 10. 18.

Kovács Tamást láthatjuk a TV2 Korhatáros szerelem című sorozata második évadában, valamint a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásaiban is.

Tovább olvasom

Kiléptek apjuk árnyékából Gáspár Sándor gyerekei2018. 10. 15.

Szerencsés embernek tartja magát Gáspár Sándor. A Kossuth-díjas színész Szentesen nőtt fel, ahol a természet és az állatok közelsége, a nyugodt családi háttér, a közös munka ereje és a színjátszás, a sportolás lehetősége is megadatott neki. Testvére, Tibor és lánya, Kata is a színészi pályát választotta, de fiának, Gergelynek sem idegen a teátrum világa. Színművészünkkel a Borsonline beszélgetett.

Tovább olvasom

A kulisszák mögött: beszélgetés Kovács Tamás hangtárvezetővel2018. 10. 10.

A Színházak Éjszakája c. programhoz kapcsolódóan készített Benkő Andrea, a Kossuth Rádió riportere interjút Kovács Tamás hangtárvezetőnkkel.

Tovább olvasom

Magyar világpremier: Az Úr hangja Tokióban versenyez Kiss Diána Magdolnával2018. 09. 27.

Ázsia nagy presztízsű filmes eseményét, a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztivált magyar világpremier gazdagítja. Az október 25-én kezdődő A-kategóriás filmfesztivál programját ma ismertették a szervezők. Pálfi György Filmalap támogatással készült Az Úr hangja című filmje a rangos versenyprogramba kapott meghívást.

Tovább olvasom