Egyszer volt, hol nem volt

2017. 09. 29.

Minden év szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját – ez alkalomból négy színészünk, Kerkay Rita, Kiss Diána Magdolna, Tóth Ildikó és Kelemen István olvastak fel a Felsővárosi Óvoda csoportjaiban péntek délelőtt.

A program célja, hogy az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. Ahogy megtudtuk, a Felsővárosi Óvodába járó gyerekeket az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” adaptált program alapján nevelik, amelynek fontos eleme az esztétikai, művészeti élmények nyújtása, a hagyományőrzés, igényes irodalmi anyag összeállítása, tradicionális értékek továbbéltetése.

A Felsővárosi Óvoda először csatlakozott a magyar népmese napját megünneplő országos programhoz, ennek keretében kérték fel társulatunk tagjait, hogy olvassanak fel az intézménybe járó gyerekeknek. A délelőtt nagyon sikeres volt, mind a színészeink, Kerkay Rita, Kiss Diána Magdolna, Tóth Ildikó és Kelemen István, mind a gyerekek remekül érezték magukat. Erről tesz tanúbizonyságot a kis videónk és a fotók is. Köszönjük a lehetőséget!