Márciusban is... Vörösmarty!

2022. 02. 21.

...mi más, mint a Vörösmarty Színház! Ha még nem látta, vagy ha de, nézze meg a Mikvét, A cégvezetőt vagy a Pisztácia és mogyorót. Ha pedig nagyszínpadi élményre vágyik, elhozzuk Önnek Az öreg hölgy látogatását Tóth Ildikóval és Gáspár Sándorral a főszerepben. 

Nézzük először a kisszínpadokat: a március Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámával nyitjuk Sághy Tamás előadásában. Ha magára ismer, vagy ha nem, az nem a véletlen műve... A zseniális kombó a megújult Pelikán Fészekben szakít ki a valóságból (vagy éppen taszít bele) március elsején és 17-én. 

Maradjunk a Pelikánban, és utazzunk egy kicsit távolabbi (vagy mégsem) világba. A nők társadalmi helyzetét boncolgató Galron-alapmű a Mikvébe kalauzol el, egy olyan világba, ahol a nők az esélyegyenlőség parányi morzsáiból próbálnak építkezni, nem sok sikerrel. Telihay Péter rendezését másrcius 12-én és 13-án nézhetik meg!

Ballér Bianka

A Fő utca másik végén, a Vörösmarty Színház kisszínpadán, a Kozák András Stúdióban csemegézhetnek egy kis Pisztácia és mogyorót március 2-án. Werner Schwab radikális komédiájában mindenki kimondja, amit gondol...kicsit olyan ez, mintha a Besenyő család hirtelen Heiddeggerrel találná magát egy vacsoraasztalnál, hogy megbeszéljék a lételmélet alapvető kérdéseit. Zseniális színészi alakítások, pazar látvány, egy kis punkrock, kizárólag felnőtt nézőknek!

Varga Mária, Kricsár Kamill (a háttérben Varga Gabriella)

A Nagyszínpadon március végén mutatjuk be Az öreg hölgy látogatását Tóth Ildikóval és Gáspár Sándorral a főszerepben, Bagó Bertalan rendezésében. Dürenmatt zseniális művében terítékre kerül a bosszú és a korrupció, hogy hogyan falja fel a lelkeket szépen lassan, egyesével és módszeresen a pénz. Március 26-án 19 órakor minden arany lesz, ami fénylik! 

Műsoron marad továbbra A Padlás vadiúj szereposztásban, megnézhetik a Fame-et, a Diótörőcskét, A Vágy nevű villamost és az Antigone-t.