Elstartolt a MET

2019. 04. 12.

Mostantól három napon át közel kétszáz művészeti egyetemista lakja be a Vörösmarty Színház épületeit. Április 12−14. között teátrumunk már második alkalommal rendezi meg a Művészeti Egyetemek Találkozóját.

Mától vasárnap reggelig mintegy 40, érdeklődők számára is ingyenesen elérhető programnak ad otthont a Vörösmarty Színház. A háromnapos rendezvény folyamán a nagyközönséget kiállításokkal, koncertekkel, előadásokkal várjuk, a középiskolásoknak pedig pályaválasztási tanácsadóval is készültünk. A fesztivál végén adjuk át a város által alapított Pelikán-díjat is.

A fesztivált, az egyetemisták művészeti tárlatával együtt Brájer Éva alpolgármester asszony és Szikora János igazgató, ötletgazda nyitotta meg hivatalosan. A megnyitót megelőzően a kisebbeknek az SZFE tartott drámajáték foglalkozást, majd a nagyszínpadon az MTE The Animal Flowrriors formációja breaktánc bemutatót tartott. 

A Kozák András Stúdióban 17 órától a Kaposvári Egyetemisták az Ördöngösök c. színművet adják elő, míg a Pelikán Kamaraszínházban a Dalok a Földszintről c. majdnem zenés tragédiákat tekinthetik meg az érdeklődők ingyenesen a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak köszönhetően. Az este folyamán a Fesztiválutca színpadján a Pink Mojos and the Fuckfaces (SZFE) zenél és társulatunk tagjával, a Lábodi Ádámmal fellépő Bekvart zenekar.

Ingyenes programjaink itt érhetőek el: vorosmartyszinhaz.hu/met

Fotók: Cserta Gábor