Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Költészet Napi Versműszak

Költészet Napi Versműszak2021. 04. 11.

A Magyar Költészet Napjára egész napos programmal készül a Vörösmarty Színház. Facebook-oldalunkon délelőtt 10 órakor kezdődik a Versműszak, amely a társulat néhány tagjának közreműködésével óránként jelentkezik egy-egy kedvenc verssel.

Tovább olvasom

Gáspár Sándor 65!2021. 04. 09.

Ma ünnepeli 65. születésnapját Gáspár Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művészünk.

Tovább olvasom
Gáspár Sándor 65!
Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt

Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt2021. 04. 08.

Rengetegen, közel 250-en jelentkeztek Fame-castingunkra, amelynek leadási határideje április hetedikén járt le. Azt tapasztaltuk azonban, hogy nagyon sokan az utolsó pillanatra hagyták bemutatkozó kisfilmjük feltöltését, ezért úgy határoztunk, hogy – megadva az esélyt a későn ébredőknek -, meghosszabbítjuk a leadási határidőt.

Tovább olvasom

Hálánk jele2021. 04. 07.

Ma van az Egészségügyi Világnap! A Vörösmarty Színház társulatának tagjai hétről-hétre igyekeznek meglepni valamivel a Fejér Megyei Szent György Kórház kitartó dolgozóit ebben az embert próbáló időszakban. Mi továbbra is küldjük a csomagokat, és arra kérjünk Közönségünket is, ha tehetik, csatlakozzanak a támogatókhoz!

Tovább olvasom
Hálánk jele
Nyuszik ültek a fűben

Nyuszik ültek a fűben2021. 04. 06.

Hatalmas érdeklődés övezte húsvéti nyuszikereső akciónkat, amelynek keretén belül 51, munkatársaink által készített nyuszit rejtettünk el a város nagyobb parkjaiban. Számos kisgyermeknek tudtunk így örömet szerezni, így már most azon törjük a fejüket, hogy mit rejtsünk el legközelebb...

Tovább olvasom

Az aranyműves boltja - ingyenesen elérhető április 6-ig2021. 04. 03.

Elérkezett a pillanat, hogy Nagyszombat estéjén egy igazi különlegességet láthatnak: Karol Józef Wojtyła (II. János Pál pápa) Az aranyműves boltja – Elmélkedés a házasság szentségéről című művének készülő produkciójába tekinthetnek bele, az Opera és a Vörösmarty Színház húsvéti ajándékaként.

Tovább olvasom
Az aranyműves boltja - ingyenesen elérhető április 6-ig
Legyél szemfüles, találd meg a tapsifülest!

Legyél szemfüles, találd meg a tapsifülest!2021. 03. 31.

Érdemes lesz figyelmesen sétálni Székesfehérváron, Nagyszombat délelőttjén, hiszen 51 darab, munkatársaink által készített nyuszikat is rejtő meglepetéscsomagot rejtünk el a Halesz parkban, a Csónakázó-tónál és a Palotavárosi tavaknál.

Tovább olvasom

Mérlegen az emberi kapcsolatok2021. 03. 30.

Az Operával koprodukcióban készül egy különleges előadás, vagy ahogy a rendező, Szikora János fogalmaz: videotanulmány egy készülő előadáshoz. Nagyszombaton pillanthatnak be az érdeklődők az Opera és a Vörösmarty Színház Facebook oldalán, valamint az Origón Karol Józef Wojtyła (II. János Pál pápa) Az aranyműves boltja – Elmélkedés a házasság szentségéről című művéből készülő előadásba.

Tovább olvasom
Mérlegen az emberi kapcsolatok
"Gyönyörű színházi kultúránk is addig fog élni, amíg mi, emberek a Földön vagyunk" - Március 27-én Színházi Világnap

"Gyönyörű színházi kultúránk is addig fog élni, amíg mi, emberek a Földön vagyunk" - Március 27-én Színházi Világnap2021. 03. 26.

A Színházi Világnap alkalmából Helen Mirren gondolatait Tóth Ildikó színművésznőnk tolmácsolta a színházbarátok felé. Az ünnep alkalmából Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr és 31 budapesti és vidéki színházigazgató, köztük igazgatónk, Szikora János is megfogalmazta rendkívüli Színházi Világnapi üzenetét.

Tovább olvasom