Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Színről-színre: Az ember tragédiája 2.0 – a Nagyváradi-berlini szín

Színről-színre: Az ember tragédiája 2.0 – a Nagyváradi-berlini szín2021. 09. 23.

Ötven év tébolyát helyezi mikroszkóp alá Az ember tragédiája 2.0 következő színe. Závada Pál különleges pannóján a XX. század legrémisztőbb eseményei elevenednek meg a rendező Hargitai Iván, Kovács Tamás (Ádám), Kiss Diána Magdolna (Éva), Kuna Károly (Lucifer) és a társulat jóvoltából.

Tovább olvasom

Színről-színre: Az ember tragédiája 2.0 - a Titanic szín2021. 09. 23.

Cikksorozatunk következő epizódjában a premierre készülő Az ember tragédiája 2.0 című előadásunk első színében az Aranykor utolsó tündöklését és szomorú bukását vesszük górcső alá. A menü következő pontja a Titanic szín: rendező: Szikora János, Ádám: Trokán Péter, Éva: Tóth Ildikó, Lucifer: Egyed Attila

Tovább olvasom
Színről-színre: Az ember tragédiája 2.0 - a Titanic szín
Kulisszajárás a Magyar Dráma Napján

Kulisszajárás a Magyar Dráma Napján2021. 09. 22.

Szeptember 21-én ünnepeltünk. A Magyar Dráma Napját, hiszen hétvégén végre bemutatjuk Az ember tragédiája 2.0-át. És ünnepeltük azt is, hogy újra találkozhatunk a közönséggel. Ezért is volt rendkívül izgalmas hosszú idő után újra kulisszát járni.

Tovább olvasom

Színről-színre: Az ember tragédiája 2.0 – a Keretjáték2021. 09. 22.

Szeptember 25-én este 6 órakor színháztörténelmet írunk. Hosszú ideje várunk már erre. A madách-i tragédia folytatása, újragondolása formájában visszakacsint az eredeti műre. A Keretjáték kihagyhatatlan formája Márton László tollából vésődött a papírra, hogy aztán a színpadra Szikora János álmodja. Ádám szerepében Sághy Tamás, Éva Varga Gabriella, Lucifer Imre Krisztián, az Úr pedig… a cikkből kiderül.

Tovább olvasom
Színről-színre: Az ember tragédiája 2.0 – a Keretjáték
Üzenet a Magyar Dráma Napján

Üzenet a Magyar Dráma Napján2021. 09. 21.

Szeptember 21-én ünnepeljük a Magyar Dráma Napját. Idén - a Színházi Világnapon már hagyományos üzenethez hasonlóan - Az ember tragédiája 2.0 című előadásunk premierjéhez (szeptember 25.) kapcsolódva a dráma négy írója fogalmazta meg gondolatait a jeles nap kapcsán. 

Tovább olvasom

Önzetlen önkéntesség - Mary rangos díjat kapott2021. 09. 20.

Rendezőasszisztensünk, Németh Mariann Mary rangos városi elismerést kapott. Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elismerő oklevelét a járványidőszakban végzett önkéntes munkájáért vehette át.

Tovább olvasom
Önzetlen önkéntesség - Mary rangos díjat kapott
Az a szép, fényes nap és Diótörőcske az eSzínház Fesztivál palettáján

Az a szép, fényes nap és Diótörőcske az eSzínház Fesztivál palettáján2021. 09. 16.

Szeptember 17-26. között először rendeznek Magyarországon online színházi seregszemlét. Az eSzínház Fesztivál idején 25 prózai, valamint gyermek-és ifjúsági előadást tekinthetnek meg a nézők, teátrumunk két darabját is: látható lesz Az a szép fényes nap című darab és Csukás István ifjúsági műve, a Diótörőcske is. 

Tovább olvasom

Rejtélyes kulisszajárás a Magyar Dráma Napján2021. 09. 15.

Szeptember 21-én egy különleges eseményre készülünk a Vörösmarty Színházban. Meglepetésekkel teli kulisszajárásra várunk minden érdeklődőt, aki bekukkantana a színház csodálatos világába. A 17 órakor kezdődő esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Tovább olvasom
Rejtélyes kulisszajárás a Magyar Dráma Napján
Lehengerlő Fame premier díjátadóval

Lehengerlő Fame premier díjátadóval2021. 09. 11.

Premierrel és díjátadóval indult a Vörösmarty Színház 2021/22-es évada szombaton este. Közel egy év kényszerszünetet követően ma ismét megtelt a színház nézőtere, és mind a közönség, mind a színház dolgozói izgalommal várták, hogy felgördüljön a függöny és a Fame musical premierjével elkezdődjön az új évad. A bemutató előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket és átadta az idei „Pro Theatro” Civitatis Albae Regalis díjat, amelyet idén Rácz Mária igazgatói titkár vehetett át.

Tovább olvasom