Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Csomolungma 80 perc alatt - Bemutattuk A cégvezetőt

Csomolungma 80 perc alatt - Bemutattuk A cégvezetőt2021. 10. 19.

A dupla premieres hétvégén a Pelikán Fészek is dugig megtelt, hiszen Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát mutattuk be Sághy Tamás előadásában. A 80 perces sorsjáték, a Háy-Sághy páros és a mindekit érintő gondolatok voltak a garancia arra, hogy az este óriási siker lesz. És az is lett. Tamással a premier előtt és után (Háy Jánossal kiegészülve) beszélgettünk... PODCAST a cikkben

Tovább olvasom

Mondd ki, amit gondolsz! – bemutatjuk a Pisztácia és mogyorót2021. 10. 14.

Szombaton a Kozák András Stúdióban is bemutatónk lesz, Werner Schwab radikális komédiáját Zsótér Sándor viszi színpadra. Ahhoz, hogy megértsük a szövevényes mondatokat, amelyek hálószerűen befonják az előadást Ungár Júliát, az előadás dramaturgját hívtuk segítségül.

Tovább olvasom
Mondd ki, amit gondolsz! – bemutatjuk a Pisztácia és mogyorót
A cégvezető Te vagy!

A cégvezető Te vagy!2021. 10. 13.

Szombaton a Pelikán Fészekben mutatja be Sághy Tamás Háy János művéből készült sorsjátékát, A cégvezetőt. A bemutató után közönségtalálkozós beszélgetést tartunk Sághy Tamással és Háy Jánossal. Dramaturgunk, Perczel Enikő bekukkantott a próbára, utána csak ennyit mondott: brutális, sűrű, színművészet, pofán csap...

Tovább olvasom

Csillogó szemek, szívdobbanás, sok nevetés2021. 10. 11.

Hosszú ideje várta már társulat a pillanatot, amikor újra gyerekekkel telhet meg a színház. Most, hogy a Diótörőcske debütált, olyan energiák szabadultak fel a nézőtér és színpad között, ami szavakkal nehezen leírható. Látni, érezni kell, akkor és ott.

Tovább olvasom
Csillogó szemek, szívdobbanás, sok nevetés
Hétvégén Diótörőcske premier!

Hétvégén Diótörőcske premier!2021. 10. 07.

Csukás István utolsó színpadi művének ősbemutatója szombaton, október 9-én lesz délután háromkor. A Kerkay Rita rendezte előadást kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják, hiszen a "Mi szívünk együtt dobog!". A cikk nyomokban TRAILERT tartalmaz...

Tovább olvasom

Készül a Hadik, a leghuszárabb huszár2021. 10. 06.

A nagyjátékfilmet a tervek szerint január 12-ig forgatják az ország különböző pontjain, a felvételeket Mohácson kezdik és Pécelen zárják majd. Várhatóan 2022 végén kerül a mozikba. A rendező, Szikora János mellett Dyga Zsombor filmrendező, és a Marvel-filmek akciórendezője, Steve Dent dolgozik a produkción. 

Tovább olvasom
Készül a Hadik, a leghuszárabb huszár
Ítélet és kegyelem a Duna tv műsorán

Ítélet és kegyelem a Duna tv műsorán2021. 10. 01.

Október 6-án, szerdán 21:25-től a Dunán vetítik Szikora János Ítélet és kegyelem c. filmjét főszerepben Gáspár Sándorral és Imre Krisztiánnal. A Sobor Antal művéből készült tv-film díszbemutatója nyáron volt Csákberényben, a történet eredeti helyszínén. 

Tovább olvasom

Családi október, cégvezető és olajos magvak2021. 09. 29.

Az október a családok, a cégvezetők és az olajos magvak hónapja lesz a Vörösmarty Színházban. Négy bemutatóval készülünk a hamisítatlan őszi hónapra, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Tovább olvasom
Családi október, cégvezető és olajos magvak
Bemutattuk!  A Vörösmarty Színház társulata és az évtized színháztörténeti vállalkozása

Bemutattuk! A Vörösmarty Színház társulata és az évtized színháztörténeti vállalkozása2021. 09. 27.

Talán a Társulat sem hitte el egészen, hogy szeptember 25-én este 6 órakor fellibben a függöny, és végre a nagyközönség is láthatja a mostanra #négyíró #négyrendező #egytársulat jelzőkkel futó monumentális művet, Az ember tragédiája 2.0-át. Hosszú volt az út idáig, tele akadályokkal, buktatókkal, de a fehérvári színház bebizonyította, nem ismer lehetetlent.

Tovább olvasom