Kiss Diána Magdolna: Van karácsony Kevin nélkül!

2023. 12. 13.

A karácsony nálunk minden évben kiemelkedő ünnep. Rendkívül fontos volt régen,  hogy a szülői háznál történjen meg a szentestén a  vacsora. Aztán amióta a bátyámmal mindkettőnknek saját lakása van és mindegyikünk megtalálta az igazit,  azóta rotációban tartjuk a karácsonyi vacsorát. Általában ki szokott alakulni kisebb vita hogy idén ki is következik :-) Arról is komoly okfejtések szoktak zajlani hogy vajon mi legyen a menü. Édesanyám természetesen egyik évben sem tud nyugodtan lenni és valamit mindig főz,  legyen ez egy leves vagy desszert a főételt általában ránk bízza. 

Ami a karácsonyi menüt illeti, kísérletező típus vagy?

Mindig újítunk valamit én nagyon szeretek főzni, úgyhogy izgalmas ételekkel szoktam feldobni a vacsorát. Édesapám tradicionálisabb menüt szokott meg és ebből nehezen mozdítható ki, de utána mindig elmondja, hogy azért finom volt a vacsora. Általában elég sokáig együtt maradunk miután elköltöttük a vacsorát megnézünk egy családi filmet és nem a Reszkessetek betörőket! Ugyan felnőttek vagyunk már a testvéremmel de mindig nagyon izgulunk amikor az ajándékokat bonthatjuk. Minden évben megegyezünk, hogy idén már nem veszünk senkinek semmit mégis mindig van valami a fa alatt. Aztán 25-én és 26-án kezdődik az utazgatás és a család-járás - mi  így nevezzük…

Nagyon érdekelnek személyes szokások, különleges családi tradíciók. Nálatok van-e ilyen minden évben ismétlődő családi rítus?

Mielőtt megennénk az ételt édesapám fog egy almát. Annyi cikkre vágja ahányan az asztalnál ülünk. Kiosztja az üres tányérokra majd ő megfogja a sajátját, felemeli és azt mondja: ezt az almát azért esszük, hogy a család mindig együtt maradjon, egy alma egy család! Legyen egy kerek egész!