A legjobb női főszereplő díját kapta meg Tóth Ildikó

2022. 10. 26.

Az idei eSzínház Fesztiválon A Vágy nevű villamos című előadásunk indult, Tóth Ildikó pedig meg is kapta a legjobb női főszereplőnek járó díjat. Az ünnepélyes, és stílusosan streamelt díjátadón játszótársainak és a mozgóképvarázslóknak is köszönetet mondott. Az előadást novemberben 9-én és 10-én is megnézhetik. Élőben.

Tóth Ildikót a '90-es évek magyar valóságába adaptált Tenessee-műben Ilona, azaz Blanche szerepében láthatják, és láthatták a fesztivál nézői, valamint természetesen a zsűri is. Akiknek döntése értelmében színművészünk a Pro Theatro után újabb díjjal gazdagodott: "Nagyon meglepő volt, jóleső érzés. Főleg azért, mert az előadás sorsa nagyon hányattatott volt, a pandémia előtt született közvetlenül, aztán a pandémia alatt hol játszottuk, hol nem játszottuk. Minden színházi előadás csapatjáték, akkor is ha az ember egyedül van a színpadon, akkor is, ha sokadmagával. Ez egy olyan csapatmunka, aminek az öröme és a boldogsága mindenkié lehet."

Tóth Ildikó az eSzínház Fesztivál díjátadóján a Katona József Színház Sufnijában

A Vágy nevű villamost novemberben két alkalommal, 9-én és 10-én nézhetik meg.

További szereplők: Kádas József, Varga Lili, Kricsár Kamill, Kiss Diána Magdolna, Sághy Tamás, Tűzkő Sándor, Kerkay Rita, Juhász Illés, Jenei Márton

Rendezte: Bagó Bertalan