Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

1222 - április 24-én színházunkban

1222 - április 24-én színházunkban2022. 04. 20.

Összművészeti történelmi produkció készül az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója tiszteletére. A zenés történelmi játékot 2022. április 24-én, vasárnap 19 órakor mutatják be a Vörösmarty Színházban.

Tovább olvasom

A beregszászi társulat Székesfehérváron2022. 04. 19.

A Tóték most talán aktuálisabb, mint valaha...Április 27-én Székesfehérvárra érkezik a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház Tóték című előadása. A társulat éppen az ukrajnai háború kirobbanásakor jött Magyarországra vendégszerepelni, azóta, bár hazahúz a szívük, mégsem mehetnek.

Tovább olvasom
A beregszászi társulat Székesfehérváron
Trianon Székesfehérváron és Budapesten

Trianon Székesfehérváron és Budapesten2022. 04. 08.

Április 20-án a székesfehérvári közönség ismét megnézheti Sárosi István Trianon című drámájából készült előadást, 26-án pedig társulatunk Budapestre utazik, hogy a József Attila Színház közönsége is részt vehessen ezen a rendhagyó múltidéző zárt tárgyaláson, amelyet Gáspár Sándor és Seress Zoltán vezet végig.

Tovább olvasom

Az Ítélet és kegyelem a Tokiói Filmfesztivál legjobb filmje lett2022. 04. 07.

Szikora János koncepciós perbe fogott papokról szóló tévéfilmje, az 1848-49-es szabadságharc leverését követően játszódó Ítélet és kegyelem nyert díjat egy japán filmfesztiválon.

Tovább olvasom
Az Ítélet és kegyelem a Tokiói Filmfesztivál legjobb filmje lett
Tóték Trill Zsolttal április 27-én

Tóték Trill Zsolttal április 27-én2022. 04. 07.

A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház emblematikus előadásával, a Tótékkal érkezik színházunkba április 27-én. Sokak szerint az őrnagyot alakító Trill Zsolt alakítása minden túlzás nélkül vetekszik Latinovits Zoltánéval aki az 1967-es ősbemutató és a Fábri Zoltán által rendezett legendás film főszereplője volt.

Tovább olvasom

Elmaradó előadások2022. 04. 04.

Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy betegség miatt elmarad a keddi Az öreg hölgy látogatása és a szerdai Az ember tragédiája 2.0 produkciónk. A pótlásokról hamarosan tájékoztatást nyújtunk. Elnézésüket kérjük a kellemetlenségért! 

Tovább olvasom
Elmaradó előadások
Készül a Szentivánéji álom is

Készül a Szentivánéji álom is2022. 04. 04.

Alighogy bemutattuk Az öreg hölgy látogatása c. tragikus komédiánkat a nagyszínpadon, már újabb darab próbafolyamata vette kezdetét az olvasópróval. Horváth Csaba rendezésében május 7-én láthatjátok Shakespeare Szentivánéji álom c. szerelmetes vígjátékát.

Tovább olvasom

Az ember tragédiája utoljára az évadban!2022. 04. 01.

Április 6-án nézhetik utoljára meg színházunkban Az ember tragédiája 2.0 című előadásunkat. Az évtized legnagyobb színháztörténeti vállalkozását pár nappal később, április 12-én, Budapesten, a Nemzeti Színházban lehet megtekinteni. Ha eddig kihagyták, most ne tegyék, ráadásul maszk nélkül élvezhetik!

Tovább olvasom
Az ember tragédiája utoljára az évadban!
Adáshiba – Bemutató Gáspár Sándorral, Zsurzs Katival

Adáshiba – Bemutató Gáspár Sándorral, Zsurzs Katival2022. 03. 31.

Szakonyi Károly nagy múltú színművét Bagó Bertalan rendezésében, koprodukcióban viszi színre a Játékszín és a székesfehérvári Vörösmarty Színház. Az olvasópróbát március 29-én a Játékszínben tartották, a premier Budapesten május 21-én, Székesfehérváron 28-án lesz.

Tovább olvasom