Csapjunk bele! - Közös lecsó-kóstolással nyitotta meg a közönség és a társulat a Vörösmarty Színház új évadát

2023. 10. 01.

 

 

Belecsaptunk az új évadba, közösen! Fergeteges évadnyitó bulival indította meg a szezont a Vörösmarty Színház! Különleges műsorokkal, exkluzív kedvezményekkel és nyereményekkel fogadta a nézőket a teátrum október 1-jén, vasárnap.

 

Egész nap színészekkel lehetett találkozni a jegypénztárnál, sőt a kihelyezett szelfi falnál még közös képeket is lehetett készíteni értékes kedvezményekért. Többek között Krisztik Csaba, Ladányi Júlia, Egyed Attila, Sághy Tamás és Kovács Tamás várta a nézőket. 

 

A nyílt nap hangulat-felelősei Váradi Eszter Sára és Andrássy Máté voltak, akik profiként celebrálták a színház előtt felállított színpadon, a csak erre az alkalomra összeállított műsorszámokat.

A nap dinamikáját reggel Rovó Tamás és a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület produkciója adta meg.   A fiatal táncosok lenyűgöző showműsorral kápráztattak el a közönséget, de bemutatkozott a korát meghazudtoló, mindössze nyolc éves, tökéletes Michael Jackson-imitátor, Farkas Adrián is.

Adom az évadot címmel improvizációs játék következett, melyben valóban mindent beleadtak a rögtönzés mesterei - Ballér Bianka, Kerkay Rita, Kiss Diána Magdolna és Kovács Tamás. Olyan szituációkat adtak elő, amelyeket az idei évad bemutatói inspiráltak. A közönség csak nyerhetett,  hiszen aki kitalálta melyik készülő bemutatóra utalt a rögtönzés, jegyet nyerhetett. 

Meg volt a helye az igazi örömzenélésnek is. Kár itt minden dumáért címmel, a Vörösmarty Színház legsikeresebb zenés előadásaiból adta elő a társulat a közönség legnagyobb kedvenceit a  Csókos asszonyból, a Mágnás Miskából, az Ájlávjúból,  a Padlásból a Fame-ből és az évekig nagy sikerrel futó Anconai szerelmesekből. A meglepetés-produkció  az Unokám Benjaminból érkezett: Ballér Bianka, Imre Krisztián és Závodszky Noémi a Millió rózsaszál című számot adták elő, melyet Csongrádi Kata előtt még a nyolcvanas évek szovjet diszkó-királynőjeként emlegetett Alla Pugacsova tett ismertté - most ez a verzió okozott vidám perceket, eredeti nyelven. A csaknem az egész társulatot megmozgató műsort Váradi Eszter Sára szerkesztette és rendezte, fellépett még műsorvezető társa, Andrássy Máté, valamint Ladányi Júlia, Keller János, Kozáry Ferenc, Krisztik Csaba, Kiss Diána Magdolna, Sághy Tamás, Egyed Attila, Kelemen István. A zongorán mindenki “manócskája”,Réti Anikó kísért.

 

Az évadnyitó alkalmából különleges kulisszajárás is várta azokat, akik időben regisztráltak a programra, melyet Vörösmarty Csongor és Tündéje inspirált. A dramatizált színháztörténeti séta során Varga Mária, Kricsár Kamill, Trokán Péter, Gáspár Sándor, Kuna Károly és Imre Krisztián idézte fel a romantikus drámai költemény karaktereit. A sétát Selmeczi Bea dramaturg, a színház új tagja állította össze.

 

Közben már hajnaltól rotyogott az emberes mennyiségű lecsó a színházi csapat kondérjában, hiszen a program végén azok, akik jegyet vagy bérletet vásároltak, lehetőségük nyílt a társulat tagjaival közösen lakmározni a harmadik emeleti művésztársalgó teraszán.