Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

„Mi nem intézményt zárunk be, pláne nem szüntetünk meg, hanem épületeket, a megtakarítás érdekében”

„Mi nem intézményt zárunk be, pláne nem szüntetünk meg, hanem épületeket, a megtakarítás érdekében”2022. 09. 20.

Rettentő számokkal szembesült a Vörösmarty Színház társulata az évadnyitó társulati ülésen: míg 2021-ben kb. 9 millió, 2022-ben már 54 millió, 2023-ban várhatóan 215 millió forintra rúg az áramszámla. Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterével lehetőségeket latolgattunk, prioritásokról, esetleges bezárásról, és alternatív megoldásokról beszélgettünk.

Tovább olvasom

Cintányéros cudar világ - évadindító mulatság szeptember 24-én2022. 09. 15.

Kulisszajárás, Activity, gyorsöltözés, női jóga, próbabetekintő, fotósarok, különleges városnézés, zenés műsorok, kedvezmények és nyeremények várják Önöket a Vörösmarty Színházban.   

Tovább olvasom
Cintányéros cudar világ - évadindító mulatság szeptember 24-én
A Vágy nevű villamos az E-Színházi Fesztiválon

A Vágy nevű villamos az E-Színházi Fesztiválon2022. 09. 14.

Az ország legrangosabb online színházi fesztiválját rendezik meg szeptember 16-25 között. Ez az E-Színház Fesztivál, amelyen idén A Vágy nevű villamos című előadásunk képviseli színházunkat. Főbb szerepekben Tóth Ildikót, Varga Lilit és Kádas Józsefet láthatják.

Tovább olvasom

Szentivánéji szeptember és a Petőfi Rock2022. 09. 12.

Beindult az évadunk, nagyüzemben zajlanak a Petőfi rock próbái a Pelikánban, és a Julius Caesar is nekiveselkedett Nagyszínpadon. Plusz tavalyról maradt még egy kis restanciánk, így lesz két Szentivánéji álom előadáunk is. 

Tovább olvasom
Szentivánéji szeptember és a Petőfi Rock
"A háború nem oké, a halottak egyformák" - elstartolt a Julius Caesar

"A háború nem oké, a halottak egyformák" - elstartolt a Julius Caesar2022. 09. 06.

Az új évad első nagyszínpadi bemutatója, a Julius Caesar próbafolyamata ezennel megkezdődött. Bagó Bertalan rendezésében október 8-án mutatjuk be a Shakespeare-klasszikust, amely a demokrácia vs. diktatúra problematikáját járja körül. A főbb szerepekben Gáspár Sándor, Sarádi Zsolt, Nagy Péter és Krisztik Csaba.

Tovább olvasom

Évadot nyitottunk2022. 09. 05.

Megnyitottuk a 2022/23-as évadot, amely - nem rejtjük véka alá - óriási kihívásokkal állítja szembe társulatunkat. Egy azonban biztos, a színház nem állhat meg, még ha esetleges leállásokkal számolnunk is kell, a kultúra fellegvára kiszolgálja a hozzá érkezőket.

Tovább olvasom
Évadot nyitottunk
Lezárult egy korszak

Lezárult egy korszak2022. 09. 02.

Augusztus 26-28 között a Nemzeti Emlékhelyen ismét királyt koronáztak. Az Árpád-házi királyok utolsó tagja, III. András élete került ezúttal színpadra, amely három estén át megtöltötte a nézőteret.

Tovább olvasom

Augusztus 26-án végre III. András premier2022. 08. 24.

Remélhetőleg az égiek is kegyesek lesznek - jelenlegi előrejelzések alapján igen - és augusztus 26-án, pénteken bemutathatjuk a X. Koronázási Szertartásjátékot a Nemzeti Emlékhelyen.

Tovább olvasom
Augusztus 26-án végre III. András premier
150 éve rakták le színházunk alapkövét

150 éve rakták le színházunk alapkövét2022. 08. 20.

Színházunk alapkövét pont államalapításunk ünnepén, 150 évvel ezelőtt, 1872. augusztus 20-án rakták le. Tervezői a kor ismert színházépítői, Koch és Skalniczky voltak.

Tovább olvasom