Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Rengeteg látogatót vonzott nyílt napunk2019. 09. 23.

Szeptember 21-22-én a Kulturális Örökség Napjainak programjaihoz teátrumunk is csatlakozott. A kultúrára fogékonyakat színművészeink vezette kulisszajárás és nyílt próba is várta.

Tovább olvasom

A Chicagoé a Színikritikusok Díja!2019. 09. 22.

Teátrumunk Chicago előadása elnyerte a legjobb zenés előadásnak járó Színikritikusok Díját! Az elismerést szeptember 22-én az előadás rendezője, Horváth Csaba és a két főszereplő, Kiss Diána Magdolna és Varga Gabriella vette át a Katona József Színházban rendezett ünnepségen! Akár sorsszerűnek is mondhatjuk, hogy napra pontosan pont egy évvel ezelőtt lett bemutatva a musical a Vörösmarty Színházban.

Tovább olvasom

TV-játékfilmre érdemes a Perelj, Uram!2019. 09. 20.

Bérletszünetes hetünkön szeptember 21-én a Perelj, Uram! is visszatér a színpadra, ám előtte 2 nappal, szeptember 19-én az előadáshoz kapcsolódóan beszélgetést szerveztünk a Vörösmarty Társasággal közösen. A Vörösmarty Irodalmi Szalon vendégei ezúttal P. Maklári Éva költő, Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke, Szikora János rendező, igazgató és Gáspár Sándor színművész voltak, az estet Bakonyi István irodalomtörténész moderálta.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

„Nagyon fontos számomra a csapat” – Beszélgetés Ballér Biankával2019. 09. 17.

Ballér Bianka színművésznő a 2018/2019-es évadban szerződött hivatalosan a Vörösmarty Színházhoz, de már ezt megelőzően is többször láthatta őt színpadon a fehérvári közönség, például a Régimódi történetben vagy a Leonce és Lénában. Beszélgettünk vele az elmúlt időszak örömeiről, kihívásairól, szerepeiről, arról, hogy munkával vagy kikapcsolódással töltötte-e a nyarat.

Tovább olvasom

Nyílt próba és kulisszajárás teátrumunkban2019. 09. 12.

Szeptember harmadik hétvégéje hagyományosan a Kulturális Örökség Napjainak ingyenes programjaival várja a kultúrára fogékonyat. Szeptember 21-22-én teátrumunk is nyitva áll, színművészeink vezette kulisszajárás és nyílt próba várja az érdeklődőket, akik ráadásul megkóstolhatják Petőfi és Vörösmarty kedvenc étkeit is!

Tovább olvasom

Színházi élményvacsora2019. 09. 10.

Szeptemberi bérletszünetes hetünkön a Chicago, a Régimódi történet és a Black Comedy előadások mellé kedvezményes vacsorautalványt ajánl a megújult 67 Sigma Étterem, mely 3 fogásos menüsort tartalmaz a Hiemer-házban található fine dining étteremben.

Tovább olvasom

Perelj, Uram! – újra a színházban2019. 09. 09.

A Vörösmarty Színház az évad elején ismét műsorra tűzi a közelmúlt legnagyobb sikereit. Közéjük tartozik a Sobor Antal kisregényéből Román Károly által színpadra alkalmazott Perelj, Uram! is. Bakonyi István író, művészettörténész ajánlója.

Tovább olvasom

Megkezdődtek a Játék a kastélyban próbái2019. 09. 04.

Beindult az élet teátrumunkban: Az én kis hűtőkamrám után a Játék a kastélyban c. darabunk próbái is megkezdődtek.  A nagyszínpadon így október 5-én vígjátékkal indul az évad, a műfaj klasszikusa Molnár Ferenc művét Szikora János viszi színpadra.

Tovább olvasom

Kezdődhet a jubileumi évad!2019. 09. 02.

Évadnyitó társulati ülést tartottak szeptember 2-án a Vörösmarty Színházban. Az idei, 2019/20-as évadban ünnepli a színház önálló társulata megalakulásának negyedszázados évfordulóját. A jubileum kapcsán dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte Závodszky Noémi színművészt, aki 25 éve játszik Fehérváron. Az idei évadtól Székesfehérváron láthatja a közönség Seress Zoltánt, Imre Krisztiánt és Ladányi Júliát is.

Tovább olvasom