Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

A Kartonpapával Posztolunk Pécsen2019. 06. 07.

Csütörtökön megkezdődött a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amely június 15-ig tart. Az idei versenyprogramban tizennégy produkció – köztük nyolc budapesti, egy vidéki és fővárosi koprodukció, valamint három vidéki és két határon túli előadás – kapott helyet. Teátrumunk a tavaly bemutatott Kartonpapa című darabbal versenyez.

Tovább olvasom

Debrecen után Fehérváron a CHICAGO!2019. 06. 04.

Vasárnap teátrumunk élőzenekaros, lebilincselő előadásában minden idők legsikeresebb Broadway-musicalje elevenedett meg a Nagyerdő fái alatt. Debrecen után június 18-án újra Fehérváron a CHICAGO! Kérem a jegyemet! http://bit.ly/2IgJV5m

Tovább olvasom

Elhunyt Térey János író2019. 06. 03.

A Vörösmarty Színház társulata mély megrendüléssel értesült róla, hogy Térey János József Attila-díjas költő, író műfordító életének 49. évében váratlanul elhunyt. Térey Jánosnak köszönhettük A Jóembert keresünk zenés színmű fordítását, de negyedmagával írta volna meg az idei évadban bemutatott Az ember tragédiája 1. különleges folytatását 2020-ban.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Jubileumi Megadance gála június 8-án!2019. 05. 31.

A MEGADANCE Székesfehérvári Táncszínház Egyesület 10 éves jubileumi gálaműsorát tartja június 8-án teátrumunk nagyszínpadán. A műsoron látványos táncprodukciók show, hip-hop és musical tánc stílusokban. Interjú Rovó Tamással, társulatunk tagjával és egyben a táncszínház művészeti vezetőjével.

Tovább olvasom

Újabb Márai est Hirtling Istvánnal2019. 05. 30.

Május 31-én, pénteken 19 órakor Hirtling István Jászai Mari-díjas, érdemes művész és Mészáros Tibor Márai kutató, irodalomtörténész igyekszik jobban megismertetni az érdeklődőkkel Márai Sándor írót a Kozák András Stúdióban. ➡️ Jegyek Jegyirodánkban érhetőek el (telefon: (22) 503-503)

Tovább olvasom

11 bemutató, köztük két magyarországi ősbemutató a következő évadban!2019. 05. 27.

Játék a kastélyban; Romeo és Júlia; Az a szép, fényes nap; Trianon; Mágnás Miska – ezek a nagyszínpadi bemutatók is alkotják a Vörösmarty Színház 2019/20-as évadának műsorát. A mai évadhirdető sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a teátrum művészeti vezetői Szikora János, Bagó Bertalan, Horváth Csaba és Hargitai Iván mellett rendezni fog Zsótér Sándor, Novák Eszter és Telihay Péter is.

Tovább olvasom

Folytatódik a gyűjtés!2019. 05. 27.

Május 26-án közös meseolvasást és gyűjtést tartottak színművészeink gyereknap alkalmából. Váradi Eszter Sára, Keller János, Kerkay Rita, Kiss Diána Magdolna és Tóth Ildikó kedvenc meséiket olvasták fel a kicsiknek, miközben folyamatosan érkeztek az adományok a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakóinak a részére.

Tovább olvasom

Pár nap és kiderülnek a következő évad bemutatói2019. 05. 24.

Vajon milyen előadásokat fognak rejteni bérleteink? Május 27-én, hétfő délután mindenre fény derül!

Tovább olvasom

Gyereknapi gyűjtés és meseolvasás teátrumunkban!2019. 05. 23.

Színművészünk, Váradi Eszter Sára és Németh Mariann művészeti munkatárs kezdeményezésére gyűjtést indítunk a közelgő gyereknap alkalmából, a felajánlásokat a színház előcsarnokába várjuk. A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakóinak gyűjtünk tiszta, jó állapotú, otthon már megunt holmikat, amelyeket május 26-án, vasárnap adunk át majd a gyerekeknek. 

Tovább olvasom