29. oldal

Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Sikeres Visszatekintő játék premier + Kiállítás színházunkban

Sikeres Visszatekintő játék premier + Kiállítás színházunkban2021. 08. 16.

A Koronázási Szertartásjátékok elevenednek meg színpadon, képen és mozivásznon a Székesfehérvári Királyi Napok 2021. keretében. A Vörösmarty Színház a Bartók Béla téren Visszatekintő színpadi játékkal és a szertartásjátékok vetítésével, a Galérián fotó- és jelmezkiállítással idézi fel az elmúlt nyolc év legszebb pillanatait.

Tovább olvasom

A táborlakók élete...2021. 08. 13.

...nem csak játék és mese. A Rákóczi Szövetség diákoknak megrendezett színjátszótáborába idén 22-en érkeztek a Felvidékről és Erdélyből (Temesvárról és Nagyváradról). A gyerekek az elmúlt évek Koronázási Szertartásjátékaiban vehettek részt mellékszereplőkként, idén azonban övék a főszerep.  

Tovább olvasom
A táborlakók élete...
Kezdetét vette a Rákóczi Szövetség és színházunk közös színjátszó tábora

Kezdetét vette a Rákóczi Szövetség és színházunk közös színjátszó tábora2021. 08. 09.

Immáron negyedik alkalommal hirdetett a Vörösmarty Színház és a Rákóczi Szövetség közösen Kárpát-medencei színjátszó tábort. A székesfehérvári táborba középiskolás fiatalok érkeztek valamennyi külhoni régióból, sőt néhányan közülük már évek óta visszatérő táborozók.

Tovább olvasom

Sikeres "Mert ehhez van kedvünk..." premier2021. 08. 06.

... de tényleg! Ülni a Kávézó pódiumán (na jó, egyeseknek csak az állás marad), és örömzenét játszani, énekelni, történeteket mesélni, amik nem csak nekünk viccesek. Ez volt a péntek esti GabiKvArt és Andrássy Máté őrületes esztrádműsora. 

Tovább olvasom
Sikeres "Mert ehhez van kedvünk..." premier
Átölel a múlt - Időutazás a Bartók Béla téren és színházunkban

Átölel a múlt - Időutazás a Bartók Béla téren és színházunkban2021. 08. 03.

Az idei nyár rendhagyó lesz a Koronázási Szertartásjátékok történetében. Különleges időutazásra hívunk mindenkit a technika segítségével, hiszen három estén át (augusztus 14-16) felidézzük az elmúlt nyarak romkerti hangulatát.

Tovább olvasom

A Pál utcai fiúk - 752021. 08. 02.

Nyári színházunk keretén belül a Gorsiumban több mint 4300-an nézhették meg egyik legsikeresebb előadásunkat, a Molnár Ferenc regényéből zenés játékká avanzsált A Pál utcai fiúk-at. Pénteken pedig együtt ünnepelhettük meg az előadás 75. születésnapját.

Tovább olvasom
A Pál utcai fiúk - 75
Köszönet az egészségügyi dolgozóknak

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak2021. 07. 25.

Színházunk az új évadra készülő Fame – A hírnév ára című musical premier előtti két bemutatóval mondott köszönetet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a székesfehérvári szociális intézmények dolgozóinak a járványidőszakban tanúsított helytállásukért.

Tovább olvasom

A Pál utcai fiúk Gorsiumban - néhány hasznos infó2021. 07. 23.

Július 27-30. között a Gorsium Régészeti Parkban játsszuk A Pál utcai fiúk című előadásunkat. Ahhoz, hogy kikapcsolódásuk felhőtlen legyen, nemcsak az időjárásnak kell kedveznie, hanem néhány hasznos információval mi is segíteni tudunk.

Tovább olvasom
A Pál utcai fiúk Gorsiumban - néhány hasznos infó
Ítélet és kegyelem díszbemutató Csákberényben

Ítélet és kegyelem díszbemutató Csákberényben2021. 07. 13.

Ünnepélyes keretek között mutatták be az Ítélet és kegyelem című filmet július 12-én este a forgatás helyszínén, Csákberényben. A múlt évben rögzített alkotás forgatókönyve Sobor Antal Perelj, Uram! című regényéből, és az ugyanezzel címmel, a Vörösmarty Színházban bemutatott színdarabból készült. 

Tovább olvasom

29. oldal