Bérlethosszabbítás június 30-ig!

2022. 06. 27.

Június 30-ig még meghosszabbíthatják a Vörösmarty Színház törzsbérletesei bérletüket, utána pedig szabad a vásár! Érdemes lesz bérletet váltani, hiszen sokszínű, változatos, minden igényt kielégítő műsorral készül az ország egyik leghíresebb társulata. Ősbemutató, Shakespeare, Beatles, operett, és még több zene...

Sokféle bérlettel várja a következő évadban is a közönséget a Vörösmarty Színház, az elmúlt évadokhoz hasonlóan lesznek nagyszínpadi és kisszínpadi előadásokat kombináló bérletek, szimpla nagyszínpadi és kisszínpadi csokrok, fix. és változó napi konstrukciók. Idén sem maradnak ki az ifjúsági és a gyerekbérletek sem. A legkisebbek két előadást nézhetnek meg a Pelikán Fészekben, A só és A három kismalac című meséket.

A menü pedig a következő lesz: Az évadot a Nagyszínpadon októberben Shakespeare Julius Caesar-ja nyitja. Hogy az eszmék összecsapása után lehet-e embernek maradni – erre Bagó Bertalan rendező keresi a választ a társulattal. Novemberben hazai pályán is bemutatkozik a Játékszínnel koprodukcióban készült Adáshiba, szintén Bagó Bertalan rendezésében, Varga Lilivel, Gáspár Sándorral, Kovács Tamással és Imre Krisztiánnal. Decemberben könnyedebb vizekre evez a társulat, Forgács Péter rendezi meg a Beatles.hu című zenés ámokfutást a liverpooli gombafejek tündökléséről, nyilván sok-sok zenével. Áprilisban egy ősbemutatónak ad otthont a fehérvári színház, Totth Benedek A jeruzsálemi király című kalandtörténet az Aranybulla korába repít majd Horváth Csaba irányításával. Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatója pedig egy cintányéros, cudar operett, a Mágnás Miska lesz, Telihay Péter rendezésében, aki egy egészen új oldaláról vizsgálja meg ezt a remekművet, méghozzá a nők oldaláról.

A kisszínpadok kínálata ismét rengeteg izgalommal kecsegtet. A Kozák András Stúdióban januárban Albee drámáját Czukor Balázs viszi színpadra Tóth Ildikóval és Sághy Tamással a főszerepben. A Nem félünk a farkastól egy vérbeli és vérre menő kamaradarab, amelyben egy házaspár minden rejtett indulata és mérge különös módon tör felszínre egy átlagos szombat éjszakán. Tavasszal minden idők legérdekesebb hitvitáját, Lessing Bölcs Náthánját tűzik műsorra Szikora János rendezésében.

A Pelikán Fészekben Lőrincz Zsuzsa rendezi meg a Petőfi rock-ot fiatalok részvételével. A Vörösmarty Színház kisszínpadára októberben érkezik a Nyár Weingarten tollából, Molnár G. Nóra rendezésében. Januárban egy jókedvű musical-revü, a Te édes, de jó vagy, légy más! mutatkozik be Lendvai Zoltán rendezésében. Májusban az Odaadó hívetek, Surik című előadás rendezése után ismét Ulickaja művel jön Kerkay Rita, ez pedig az Unokám, Benjamin.

A bérletes előadások mellett a Vörösmarty Színház legnépszerűbb előadásai továbbra is műsoron maradnak: A cégvezető, A Vágy nevű villamos, az Antigone, az Odaadó hívetek, Surik, a Mikve, Az öreg hölgy látogatása, a Szentivánéji álom, a Boeing, Boeing, a FAME, A padlás, a Diótörőcske, a Trianon és Az ember tragédiája 2.0.