Varga Lili Domján Edit-díjas

2020. 11. 23.

Idén Varga Lilinek ítélték oda a Domján Edit-díjat, amelyet minden évben tehetséges, vidéken játszó, negyven év alatti színésznők művészetének elismerésére hozott létre a tragikusan korán elhunyt művésznő nevét viselő alapítvány. Varga Lilivel Vakler Lajos beszélgetett. 

Varga Lili: Nagyon örültem neki, ráadásul azért is, mert a nagypapám osztálytársa volt és együtt játszott Domján Edittel. Kicsit olyan volt ez, mintha tőle kaptam volna ajándékot. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy az ember pályáját ilyen neves alkotók követik figyelemmel. Továbblendíti az embert, hogy vannak, akik figyelnek arra, amit létrehoz."

Varga Lili a Régimódi történet-ben (balra)

2016 óta, mióta ideszerződtél, nem kerülnek el a fajsúlyos szerepek. Tiéd lett 2018-ban a Vörösmarty-gyűrű is színésztársaid voksai alapján. Meglepett?

Feydeau-t játszani nagy vállalkozás volt, nem beszélve a Régimódi történetről. Nagyon sok műfajban, különféle szerepekben vettem részt. Nagyon jó, hogy az ember ennyiféle dolgot meg tud mutatni önmagából. A Vörösmartygyűrű meglepett, mert nem számítottam rá. Teszem a dolgom, a színház a szerelmem, tiszta szívvel, teljes erőbedobással csinálom mindig, és eszembe sem jutott, hogy a tapson kívül is elismerésben részesülök. Nagy öröm volt, hogy fiatalként befogadott ez a közeg!

Varga Lili A rajongók-ban

Hogy éled meg a járványhelyzetet? 

Abból a szempontból nehezen, hogy mindig le kell állnunk és nem tudjuk végezni a feladatunkat. Elindul egy folyamat, ami megszakad, és ebben nehéz létezni. De sok minden mással ki tudom tölteni az időmet. Az első leállásnál úgy éreztem, hogytalán jól is jött. Átgondolhattuk a dolgokat, új erőre kaptunk, most viszont sokkal nehezebb. Végre felvettünk egy ritmust! Számomra hatalmas élmény volt a Boeing, Boeing bemutatója, ami hónapok óta az első találkozás volt a nézőkkel a nagyszínpadon. Nem tudom, mikor voltunk utoljára ennyire tele élettel és szeretettel, mint azon az estén. Bízom benne, ha egy kicsit elcsendesül ez az időszak, újra találkozhatunk! Addig is folyamatosan fogunk tartalmakat közölni online formában. Rengeteg ötletünk van, hogy fenntartsuk a nézők figyelmét, és ezt remélem, megis tudjuk valósítani.