Székesfehérváron hamarabb láthatják a Spirált

2020. 10. 29.

A közelmúltban, a Varsói Filmfesztiválon díjat nyert Spirál című magyar film Felméri Cecília rendezésében Kiss Diána Magdolna és Krisztik Csaba szereplésével Székesfehérváron már november 8-án látható lesz az 5. Európai Art Mozi Nap keretén belül.

Európai és magyar filmek jóval a hazai premier előtt: november 8-án, vasárnap Európa ismét mozizni megy! Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas által már ötödször megszervezett eseményen idén is remek filmekkel és elgondolkodtató történetekkel várják a rajongókat a kontinens több száz művészmozijában, köztük a fehérvári Barátság moziban.

A Barátság mozi úgy választott ki négy filmet a kínálatból, hogy aki mindegyiket meg szeretné nézni, változatos élményben részesüljön. A nap programja tíz órakor a Napsugár című, komoly témát körbejáró olasz-lengyel filmdrámával indul, ezt délben az Előzmények törlése című francia-belga vígjáték követi. A délutáni programban két magyar film látható, a Spirál című magyar-román dráma, amelyben két fehérvári színművész, Kiss Diána Magdolna és Krisztik Csaba is szerepet kapott, és a Becsúszó szerelem című ígéretes magyar romantikus vígjáték, amelynek egyik főszereplője, Gombó Viola Lotti fehérvári származású.