Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Mese az egyenlőségről - a Bölcs Náthán bemutatójára készülünk

Mese az egyenlőségről - a Bölcs Náthán bemutatójára készülünk2023. 03. 17.

A német felvilágosodás fenegyereke, Gotthold Ephraim Lessing drámáját vette elő tavaszra a Vörösmarty Színház, és annak igazgatója, Szikora János. Az olvasópróbával megkezdődött a munka, amelynek gyümölcsét április 21-én nézheti meg a közönség a Kozák András Stúdióban egyebek mellett Tóth Ildikó, Varga Gabriella, Sághy Tamás, Trokán Péter, Sarádi Zsolt és Imre Krisztián közreműködésében.

Tovább olvasom

Előhang - a színházi pillanatokhoz: új programsorozat, új közösségi tér2023. 03. 16.

A Vörösmarty Színház újra kinyitotta kapuit, most pedig még tágabbra nyitja. A Kávézó ugyanis mostantól a város új közösségi terévé változik, Előhang programsorozatának köszönhetően pedig mindenki beleshet a kulisszák mögé. Első alkalommal március 22-én az Adáshiba című előadás legendás írójával, Szakonyi Károllyal és dramaturgjával, Lőkös Ildikóval találkozhatnak. Március 24-én pedig Bagó Bertalan rendező és Varga Lili várja az érdeklődöket.

Tovább olvasom
Előhang - a színházi pillanatokhoz: új programsorozat, új közösségi tér
Petőfi rockkal ünnepelünk

Petőfi rockkal ünnepelünk2023. 03. 15.

Március 15-én mi mással ünnepelhetnénk a szabadságot, mint a Petőfi rockkal. Délelőtt márciusi ifjaink a Városháza Dísztermében mutatnak be részleteket az előadásból, délután pedig Szegedre utaznak, hogy megmutassák, számukra mit jelent a szabadság.

Tovább olvasom

Magas állami küntetést kapott Szikora János2023. 03. 15.

Nemzeti ünnepünk alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozat kitüntetését adta át Szikora Jánosnak, színházunk igazgatójának kiemelkedően gazdag színházi rendezői pályafutása, valamint értékteremtő színházigazgatói tevékenysége elismeréseként.

Tovább olvasom
Magas állami küntetést kapott Szikora János
Az örök érvényű kérdések éjszakája - Nem félünk a farkastól bemutató

Az örök érvényű kérdések éjszakája - Nem félünk a farkastól bemutató2023. 03. 09.

Igen erős kezdéssel nyítjuk meg újra a kapuinkat, március 10-én Edward Albee Nem félünk a farkastól című kamaradarabját mutatjuk be Czukor Balázs rendezésében. Martha és George szerepében Varga Gabriellát és Sághy Tamást láthatják, az ifjú házasok pedig Ballér Bianka és Kovács Tamás.

Tovább olvasom

Ráfordultunk a főpróbahétre, és nem félünk...2023. 03. 06.

...a farkastól sem. Czukor Balázs rendezésében mutatjuk be a Kozák András Stúdióban március 10-én Albee klasszikusát. Az élethazugságok szövevényes hálójába ezúttal két házaspár kerül egy alkoholba mártott esten. A fiatal pár szerepében Ballér Bianka és Kovács Tamás.

Tovább olvasom
Ráfordultunk a főpróbahétre, és nem félünk...
Megnyitjuk a kapukat

Megnyitjuk a kapukat2023. 02. 28.

Nálunk március elsejével nemcsak a tavasz köszönt be, hanem a kéthónapnyi bezárás után ismét megnyitjuk kapuinkat. Íme néhány praktikus információ, az épület újranyitásával párhuzamosan ugyanis még némi elhúzódó ablakcsere-munkálat kicsit nehezíti a pályát. Ha tovább olvas, mindenre fény derül...

Tovább olvasom

Tizenkét dühös ember - bemutató a Városházán2023. 02. 25.

Végre elérkeztünk a premier napjához, este a Tizenkét dühös ember a székesfehérvári Városháza Dísztermében dönt egy fiatalember sorsáról, életről és halálról, előítéletekről, megalkuvásról és bátorságról. Ők tizenketten: Andrássy Máté, Végh-Szirmai Irén, Sághy Tamás, Závodszky Noémi, Kricsár Kamill, Váradi Eszter Sára, Ballér Bianka, Kuna Károly, Egyed Attila, Juhász Illés, Varga Lili és Kerkay Rita este héttől vesézik ki a bizonyítékokat. 

Tovább olvasom
Tizenkét dühös ember - bemutató a Városházán
Cserhalmi György ismét Fehérváron rendez

Cserhalmi György ismét Fehérváron rendez2023. 02. 15.

A következő tíz napban Cserhalmi György vezetésével és a Tizenkét dühös emberrel a székesfehérvári Városháza Díszterme színházzá változik. Kedden az olvasópróbával megkezdődött a feszített tempójú próbafolyamat, február 25-én pedig bemutató.

Tovább olvasom