Hová menjünk? A padlásra!

2014. 10. 31.

„Mert kell egy hely, hol minden szellem látható. Mert kell egy hely, hol minden szólam hallható, ahol nem fáznak a csillagok, ahol emlékünk majd élni fog” – ez a hely pedig A padlás! Herceg, Kölyök, Lámpás és Meglökő, a négy kósza szellem évszázadok óta kísért a Földön. Eszeveszetten és fáradtan bolyonganak. Révészt keresik, aki elviszi őket arra a csillagra, ahol az álmok és az emlékek élnek. Egyik padlásról különös hangot hallanak: végre egy hely, ahonnan nem küldik el őket! A szellemeket azonban csak azok láthatják, akiknek szíve olyan tiszta és romlatlan, mint a gyerekeké. Rádiós, Süni, Mamóka és a fényév távolságokat megjárt Robinson vajon segíthet nekik hazatalálni? Vagy Témüller, a Detektív és az Üteg útjukat állja?
A padlás csoda ég és föld között, ahol a szilvásgombócnak is lelke van!

 

 

Rádiós szerepét Keller János, Sünit Ostorházi Bernadett alakítja. Závodszky Noémi Mamóka lesz, Sághy Tamás pedig Barrabás és Révész. Akik pedig „átszellemülnek”: Kelemen István, Törőcsik Franciska, Lábodi Ádám és Kricsár Kamill. Témüllert Kozáry Ferenc, a Detektívet Tűzkő Sándor, Üteget Kuna Károly, Robinsont Juhász Illés játssza.
Az előadás koreográfusa Bóbis László, koreográfus asszisztens Rovó Tamás. A díszletet és a jelmezeket Túri Erzsébet tervezte. A bemutatót november 29-én tartjuk.

 

Fotók a tánc-, az olvasó- és a jelmezes próbáról:

{phocagallery view=category|categoryid=25}