Kitörő sikere volt A kőszívű ember fiai produkciónak a Nemzeti Színházban

2024. 05. 26.

Május 22-én a Vörösmarty Színház társulata a budapesti Nemzeti Színházba utazott, ahol Jókai Mór jól ismert történetét, A kőszívű ember fiai produkciót láthatta a teltházas közönség, Szikora János rendezésében.  

A rendező Selmeczi Bea, dramaturggal közösen adaptálta színpadra Jókai Mór grandiózus történetét. Szikora János elmondta az előadással kapcsolatban, hogy a történet Magyarország társadalmi megosztottságáról szól a XIX. században. Az ország szétszakadt állapotát mutatja be az előadás a Baradlay-család és az őket körülvevő karakterek történetén keresztül. Mindezt a népek tavaszának viharaiban, a bécsi, majd a pesti forradalom kitörését és a szabadságharc konfliktusait megmutatva.

Szikora János egy korábbi rádiós interjúban úgy nyilatkozott, hogy minden vidéki színház számára kiemelten fontos pillanat, amikor Budapesten játszhat és mutathatja meg a teátrum szakmai értékeit. Elmondása szerint az egyik legfőbb célja a vendégelőadásnak, hogy a jövőben még többen leutazzanak Székesfehérvárra és a Vörösmarty Színház előadásait tekintsék meg.

Az előadás után a Nemzeti Színház nevében Kulcsár Edit dramaturg fogadta a társulatot. Köszöntőjében gratulált a csodás előadáshoz és örömét fejezte ki, hogy a járványt követő időszak után ismét megmutatkozhatnak vidéki előadások a Nemzeti Színház színpadán. Szikora János köszönetét fejezte ki a nem mindennapi lehetőségért és gratulált a teljes stábnak. A közönséget is dicsérte, akik aktívan együtt éltek az előadással és minden részletre pozitívan reagáltak, aminek a végeredménye pedig a vastaps és ujjongás volt az előadás végén.

 

A kőszívű ember fiai még nyolc alkalommal látható a Vörösmarty Színház nagyszínpadán, további részletek a színház weboldalán találhatóak: https://www.vorosmartyszinhaz.hu/jegyrendeles/szindarab/149407