Pénteken ismét bemutató - Bölcs Náthán a Kozákban

2023. 04. 20.

Április 21-én, pénteken ismét premier, ezúttal a Kozák András Stúdióban. Lessing Bölcs Náthán című drámáját Szikora János rendezésében, a címszerepben Trokán Péterrel láthatják. A premier előtt, pénteken este hattól pedig a Színház Kávézójába várjunk minden érdeklődőt Előhang a Bölcs Náthánhoz című programunkra, amelynek vendége a rendező lesz.

Fehér Diána Aida és Tóth Ildikó

A kor, amelyben élünk, és a világ, amely körülvesz bennünket, sajnos ismét különféle válságoktól terhelt. Ilyen időkben megnövekszik az igény valami egyetemesre, ami a különbségeken túlmutat. Ennek megtalálásához elengedhetetlen az a szellemi tolerancia, hogy a másikban elsősorban az Embert lássuk, és ne falakat építsünk, amelyek rendre megosztanak minket.

Sarádi Zsolt

Gotthold Ephraim Lessing főművét, a Bölcs Náthánt szinte napra pontosan 240 évvel ezelőtt, 1783. április 14-én mutatták be először Berlinben. Az elmúlt évszázadok nemhogy nem kezdték ki a nagyhatású drámai költeményt, de az általa felvetett kérdések ugyanolyan aktuálisak ma is, ha nem még égetőbbek: vallási tolerancia, emberség, szívbéli jóság.

Sághy Tamás és Varga Gabriella

További infók és szereposztás ITT.