Előhang A jeruzsálemi királyhoz - a díszlettervezőkkel

2023. 04. 12.

Szombaton bemutatjuk A jeruzsálemi királyt. Totth Benedek legfrissebb, legropogósabb és legelső drámáját április 15-től láthatják a Nagyszínpadon Horváth Csaba rendezésében. A premier előtt ismét a Kávézóba várjuk nézőinket, ahol ezúttal a díszlettervezőket, Kiss-Benedek Kristófot és Kalászi Zoltán ismerhetik meg. A program 18 órakor kezdődik, ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Érdemes korábban érkezni...hiszen a bemutató előtt, este 6 órától a Színház Kávézóban ismét Előhanggal várjuk Önöket, ezúttal a díszletet vesézzük ki. Ha kíváncsi rá, hogyan hat egymásra a rendezői koncepció és a tér, hogy a fizikai színházat mennyire tudja segíteni a díszlet, és hogy mit álmodtak meg a díszlettervezők II. András korára, akkor a premier előtt hallgassák meg a beszélgetést.

Színdarab születik Székesfehérváron. Totth Benedek író a Vörösmarty Színház felkérésére a társulatra írt, A JERUZSÁLEMI KIRÁLY című drámában örökíti meg a magyar jogállamiság alapkövének számító Aranybullaként ismert 1222-ben írt szöveg keletkezésének pillanatait.

A JERUZSÁLEMI KIRÁLY április 15-től a Vörösmarty Színház műsorán.