Végre a Pelikán is újranyit...

2023. 04. 04.

...ennek örömére rögtön megnyitunk egy kiállítást. Szabó Anikó textilművész Fields-Szántóföldek című tárlatára várunk mindenkit, aki szereti a szőnyegeket, párnákat, mindenféle textilmunkát. A színházi nagyüzem is beindul: a hónap a Petőfi rockról szól majd a Kossuth utcában.

A Pelikán Fészek emeletén a falakat már ellepték Szabó Anikó textilművész munkái, amelyek mind csak arra várnak, hogy gyönyörködjenek bennük. Szőnyegeken kelnek életre a szántóföldek, pipacsmezők és sárgállik a repce. A kiállítást április 4-től nézhetik meg.

Az április a Pelikán Fészekben a Petőfi rockról szól. „Ezt a napot »Petőfi napjának« nevezze a magyar nép; mert ezt a napot ő állítá meg az égen, hogy alatta végig küzdhesse a nemzet hosszúra nyúlt harcát szabadsága elleneseivel!” Az 1848. március 15-ét megidéző előadásunk az 1973-ban bemutatott Petőfi napja című neoavantgárd „első magyar rockopera” alapján készült. Egy mai, a 174 évvel ezelőtti forradalom résztvevőivel közel egyidős diákok által játszott, huszonegyedik századi önkeresés, saját forradalom, saját kérdéseik megfogalmazása mentén született előadás.