Régimódi történet - kiállítás a Fürdő soron

2023. 01. 25.

Szombaton megnyílt a Régimódi történet című előadásunk jelmezeit és díszletét bemutató kiállítás a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A kiállítás február 4-ig látogatható ingyenesen.

Az előadást 2018-ban mutattuk be Tasnádi Csaba rendezésében, a jelmezekért Varjas Zsófia, a díszletért pedig Safranek Zita volt a felelős. A színpadon megelevenedő milliő ezúttal a Fürdő soron tölti be a kiállítóteret, hogy a nagyközönség testközelből is megnézhesse a csodaszép, korhű ruhákat és bútorokat.

Szabó Magda Régimódi történet című regénye feleleveníti saját családjának, elsősorban édesanyjának múltját. A történet az 1830-as évektől követi nyomon négy nemzedék életét, egy család történetét: tele fájdalommal, szeretettel, együttléttel, különválással. Egy női történet, amelyben a kislányok süldő lányokká nőnek, szerelembe esnek, kiábrándulnak, férjhez mennek, anyává válnak. Olyan nők története ez, akiket arra rendelt az élet, hogy saját lábukra álljanak, és kezükbe vegyék sorsuk irányítását. Olyan anyáké, akik harcolnak egymással, a világgal, családjuk tagjaival, és minden erejükkel küzdenek a fennmaradásért. Hogy legyen, aki elmeséli majd a történetet…

A színházunkban nagy sikerrel játszott előadás főbb szerepeiben Varga Máriát, Ballér Biankát, Kuna Károlyt, Lábodi Ádámot, Varga Lilit és Kerkay Ritát láthatták, az előadásból készült rádiójátékot Mindig Veled! podcast-csatornánkon hallgathatják meg, a kiállításon pedig február 4-ig sétálhatnak végig.