Nem félünk a farkastól - az olvasópróba

2022. 12. 07.

Nagyon izgalmas próbafolyamat vette kezdetét, Albee Nem félünk a farkastól című drámája kerül a Kozák András Stúdió színpadára valamikor a nyitás után. A rendező Czukor Balázs, a négy szereplő pedig Tóth Ildikó, Sághy Tamás, Ballér Bianka és Kovács Tamás.

Czukor Balázs, az előadás rendezője Perczel Enikő dramaturggal az olvasópróbára már egy meghúzott anyaggal érkezett. A Nem félünk a farkastól ugyanis egy igen sok réteggel bíró anyag. A történet röviden annyi, hogy egy középkorú, egyetemen dolgozó házaspár (Tóth Ildikó, Sághy Tamás) vendégségbe hívja új, fiatal kollégáját, Nicket (Kovács Tamás) és annak feleségét, Honey-t (Ballér Bianka). Az este nyilvánvalóan italozásba torkollik, az italozás pedig olyan kapukat nyit meg, amely a hamis illúziók és valóság vékony határmezsgyéjét választja el egymástól. Élethazugságok, hazug életek.

Az olvasópróba valójában már az elmezőpróbák kezdetét is jelentette, hiszen itt annyi kérdőjel van, amit a rendező szándékoltan közösen, az alkotótársakkal együtt igyekszik majd megfejteni az egész próbafolyamat során: "Nagyon izgalmas, és jó szerepek vannak benne. Valójában rátok vagyok ebben az egészben kíváncsi, és az egésznek a pszichológiája érdekel."

A január másodikai zárást követően a próbafolyamat külső helyszínen folytatódik, a tervek szerint pedig februárban egy előbemutatóval jelentkezik a Nem félünk a farkastól stábja, a márciusi nyitást követően a Kozák András Stúdióban mutatjuk be Albee drámáját.