A darab, amely szándékában nem tisztességes

2022. 11. 15.

Noha az énekpróbák javarészén már túl van a következő bemutató négyesfogata (hála és köszönet Réti Anikó korrepetitornak), az olvasópróbát délelőtt tartották meg a Vörösmarty Színház Kozák András Stúdiójában. A Lendvai Zoltán rendezte jókedvű musical-revüként aposztrofált művet így csodás zenés betétekkel élvezhettük végig.

Varga Gabriella

A világ talán legnépszerűbb Off-Broadway musicale rólunk szól, jelenetei bárkinek ismerősek lehetnek a saját életéből. Mindezt rengeteg humorral, életszeretettel. A négy színész számtalan karakterbe bújva tárja elénk szerethető botladozásainkat a Boldogságért. Joe DiPietro és Jimmy Roberts szerzőpáros „férfi és nő könyve” – ahogy az egyik dalban elhangzik – csupa alaptípust és alaphelyzetet vonultat fel, Váradi Eszter Sára, Varga Gabriella, Egyed Attila és Keller János így rengeteg szerepbe bújhat a két felvonás alatt.

Réti Anikó "Manó", Lendvai Zoltán, Keller János

Lendvai Zoltán rendező szerint az olvasópróbán úgy jellemezte a darabot, hogy „szándékában nem tisztességes”, és hogy ez mit jelent? Ezt: „Folyamatosan megmutat egy helyzetet, és megmutatja annak egy picit a visszáját is. Az egészben van egy szórakoztató, ironikus hangvétel, amitől, mielőtt éppen nagyon belemennénk, ki is bírunk jönni bizonyos helyzetekből. Amikor lélektanilag nagyon belesodródnánk, mégiscsak tudunk rajta egyszercsak valamitől nevetni az egészen. Még akkor is, ha ezek a legnehezebb helyzetek.”

Váradi Eszter Sára

Az előadást 2023-ban tűzi műsorára a Vörösmarty Színház. Szereplők: Váradi Eszter Sára, Varga Gabriella, Egyed Attila és Keller János