Csodák az Adáshiba bemutatóján

2022. 11. 14.

November 12-én, szombaton az Adáshiba nagy sikerű premierjének végén, a darab 91 éves szerzőjét, Szakonyi Károlyt is köszönthettük a nagyszínpadon. Teátrumunk igazgatója, Szikora János a pezsgős köszöntésen így fogalmazott: "Sok csoda történt a darabban, de az igazi csoda mégiscsak Karcsi jelenléte volt."

Az Adáshibát Szakonyi Károly 1970-ben írta, és azóta töretlen a sikere a magyar és a világ színpadain. Több tucat nyelvre lefordították, maga Neil Simon is érdeklődött iránta. A bemutató után körbejárta a kontinenst: játszották Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában, a régi Szovjetunióban és Törökországban is, ahol az ország kultúrájához igazították a darab rendezését. Remek szerepek, remek komikus helyzetek, remek, ma is friss szövegek.

„Örömmel tölt el, hogy úgy látom, a közönség is veszi adást. Annak idején, amikor külföldön is elkezdték játszani, akkor egy újságíró megkérdezte, hogy mit szólok a sikeréhez. Azt válaszoltam, hogy íróként persze ez dicsőség, de emberként mégis szomorú vagyok, hogy ennyire van – még – aktualitása. Szerencsére jót tett neki a szöveg modernizálása, így a mai közönséghez, fiatalokhoz is közelibb lett. Az író mindig meghatódik, hogy amit az íróasztalánál kitalált, utána rengetegen komolyan foglalkoznak vele, hogy elképzeléseit tökéletesen megvalósítsák a színpadon. Szívből gratulálok az alkotóknak!” – mondta a 91 esztendős Szakonyi Károly a premier utáni köszöntésen.

A Játékszín és a Vörösmarty Színház közös produkcióját Bagó Bertalan rendezte, az Adáshibában Gáspár Sándorral, Zsurzs Katival, Lévay Viktóriával, Kovács Tamással, Varga Lilivel, Varga Ádámmal, Imre Krisztiánnal és Kerekes Józseffel találkozhatunk.

Jegyvásárlás és információ a darabról >>