Jönnek a Gombafejek - megtartottuk a Beatles.hu olvasópróbáját

2022. 10. 19.

A Kozák András Stúdió megtelt október 18-án, hiszen itt tartották a decemberi nagyszínpadi bemutató, a Beatles.hu olvasópróbáját. Forgács Péter és Kováts Gergely Csanád közös műve a négy liverpooli történetét viszi színpadra a kezdetektől egészen addig, amíg kifordították sarkaiból a világot. A Beatles-fiúk szerepében Másik Lehel, Mechle Christian, Imre Krisztián, Góg Tamás, Horváth Dániel, Gábor Márkó és Forgács Péter (aki egyébként a rendező is), a koreográfus és a Beatles lelke Kováts Gergely Csanád.

Lehet szeretni vagy nem szeretni, a világ a legjobb és legmeghatározóbb zenekarának, lázadóknak, a mai popkultúra megalapozójának tartani a Beatlest, egy biztos, semlegesnek tartani, elmenni mellette nem lehet. Forgács Péterre pedig talán azt is lehet mondani, hogy megszállott. Az olvasópróbára kis Beatles-es fémbőrönddel érkezett, telefontokján szintén Beatles felirat díszeleg, és a próba után azt is elárulta, hogy gyakorlatilag nem lehet neki olyan liverpooli négyes ajándékot adni, ami már ne lenne meg (igen, még az orosz nyelvű Beatles lemez is megvan neki…).

Kováts Gergely Csanád

A darabot annak idején a Mindhalálig Beatles című előadás ihlette, aztán Kováts Gergely Csanáddal összefogva létrehozták a Beatles.hu-t, amely a gombafejek visszaemlékezéseit fűzte össze egy kerek történetté, természetesen fűszerként a legemblematikusabb számaikat felhasználva. Lesz itt abszurd angol humor, komoly társadalmi témák, fricskák, riposztok és riportok és persze Beatles, Beatles, Beatles, amennyi csak a csövön kifér.

Forgács Péter

„Ők iszonyú laza, de természetes emberek voltak, akkor is úgy viselkedtek, mint a normális emberek, amikor már elérhetetlenek voltak. Talán ez egyfajta tanulság is, hogy bennük soha nem volt allűr, pedig megtehették volna, hiszen ők voltak a világ legnépszerűbb emberei. Nekem ez a borzasztó szimpatikus, hogy négy ilyen ember, akik azt sem tudják, mi történt velük – mert nem fogják fel – ilyen természetesen, normálisan viselkedtek, mintha ők lennének az utolsó szürke egerek. Én ezt tartom fantasztikusnak bennük azon felül, hogy iszonyú tehetségesek voltak.”

Imre Krisztián

Az „zenés ámokfutást” december 3-án mutatja be a Vörösmarty Színház. A Beatles-fiúk szerepében Másik Lehelt, Mechle Christiant, Imre Krisztiánt, Góg Tamást, Horváth Dánielt, Gábor Márkót és Forgács Pétert láthatják, a fehérvári társulatból közreműködik még Kiss Diána Magdolna, Kricsár Kamill, Andrássy Máté, Kozáry Ferenc és Rovó Tamás.