Cintárnyéros cudar világ - mulatsággal nyitottunk évadot

2022. 09. 26.

Cintányéros cudar világ címmel szerveztünk évadnyitó mulatságot. Kulisszajárás, Activity, gyorsöltözés, női jóga, próbabetekintő, fotósarok, különleges városnézés, zenés műsorok, kedvezmények és nyeremények várta népeszámú közönségünket szeptember 24-én játszóhelyeinken. 

A napot a New Orleans Marching - dixieland zenekar koncertje indította. A közönséget számos izgalmas program várta szombaton; aki a kulisszatitkokra volt kíváncsi, az több csoportban Ballér Bianka, Imre Krisztián, Varga Lili és Gáspár Sándor művészeinkkel együtt, vezetett formában az egész épületet, a pincétől a padlásig végigjárhatta.

Kőszínházunk épületében kihelyezett szelfipontjainknál jelmezben is fotózkodhattak az érdeklődők - többen királynak érezhették magukat, hiszen belebújhattak Koronázási jelmezeinkbe, ill. állatjelmezeinkbe. A nap folyamán többféle zenés műsor is várta a teátrumhoz látogatókat: Ég és föld között címmel a Fame és A padlás c. musicalek főszereplői, Katona Klaudia és Tóth Károly musical válogatást adtak elő, majd a színészek a Bory vár felé vették az irányt, hiszen egy dalcsokorral lepték meg a zenés panorámabuszos városnéző túra résztvevőit. A Pelikán Fészekben most készülő Petőfi rockba és a nagyszínpadon október 8-án bemutatkozó Julius Caesar próbáiba is betekinthettek az érdeklődők. "Nők egymásközt" címmel női jógát és meditációt tartott Závodszky Noémi, de volt Activity és Gyorsöltözés verseny is nyereményekért, majd a nap utolsó, fényshowal is záródó kulisszajárás előtt társulatunk zenés műsort adott a színház előtt.

Dr. Szikora János igazgató elmondta, hogy a fehérvári színház a közösség színháza, és a társulat is szívesen hozza össze a környékben élőket, nemcsak az előadások alkalmával: "Minden évben, amikor a Koronázási Szertartásjátékot elkezdtük, akkor előtte mindig Latinovits Zoltán előadásában felhangzott Ady Endrének Intés az őrzőkhöz című verse, és abban van egy sor, ami úgy szól, hogy "Az élet él és élni akar". Ez tulajdonképpen a mai napnak is lehet a mottója, az élet él és élni akar, Covid ide, Covid oda, energiaárak ide, energiaárak oda, az emberek élnek, és szeretnék jól érezni magukat, ez a nap erről szól."

Fotók: Kiss László