Neked is van időd rá! - Juhász Illéssel

2022. 01. 27.

Karácsony előtt hirdettük meg "Neked is van időd rá!" kampányunkat, amelynek célja, hogy idős, magányos emberek mindennapjaiba csempésszünk egy kis vidámságot, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy kis figyelemmel, odafordulással is óriási segítséget nyújthatunk. A karácsony véget ért, mi viszont folytatjuk...ezúttal Juhász Illéssel.

Illés még az ünnepek előtt telefonált két hölgynek a Kossth Zsuzsanna Szociális Intézmény egyik idősotthonába, és nagyon sok tapasztalattal lett gazdagabb: "Először telefonon beszélgettük velük, karácsony előtt, de például az egyik néni már mondta, hogy még mindenképpen hívjam föl, úgyhogy így is lesz. Várták nagyon. Csak önmagamat tudtam adni, hiszen nem is tudnék mást, ez nem egy megírt szerep. Mikor az ember elkezd beszélgetni egy másik emberrel, akkor csak az van, ami ő maga. Nagyon nyitottak voltak a nénik, és nyilván, nehezen indul egy beszélgetés, de aztán beindult, elmondták az életüket, és még egy csomó dolgot. Én sokat kérdeztem őket. Nagyon érdekes, hogy hogy nyílnak meg az emberek egy ismeretlennek. Voltak azért felkavaró pillanatok, hogy még most is könnybe lábad a szemem, ha rágondolok. Az egyik néni, akivel beszélgettem verseket ír, úgyhogy azt már tudom, hogy a következő beszélgetéskor meghallgathatom azokat."

A "Neked is van időd rá!" kampány folytatódik, hiszen a magány nem ünnepfüggő. Ezért is gondoljuk úgy, hogy akinek szüksége van pár jó szóra, egy kis odafigyelésre, egész évben meg kell, hogy kapja. Nekünk van időnk rá, és Önöknek?