Neked is van időd rá! - a Vörösmarty Színház társadalmi kampánya a magány ellen

2021. 12. 20.

Van, akinek 10 perc, egy egész hétre elegendő, van, akinek egy mosoly kitart egy napra, van, akinek ennyi sem jut. A Vörösmarty Színház művészeivel új társadalmi kampányában arra hívja fel a figyelmet, hogy tehetünk a magány ellen. Hiszen neked is van rá időd!

 

Karácsony közeledtével mindenki igyekszik jót tenni, lépten-nyomon jótékonysági akciókba botlunk, mindenki igyekszik azokra is gondolni, akiknek kevesebb jut a szeretetből, az odafigyelésből. A Vörösmarty Színház Karácsony előtt indítja kampányát, ami azonban hosszú távra szól. Tizenegy színművész (Ballér Bianka, Kerkay Rita, Varga Lili, Egyed Attila, Juhász Illés, Kelemen István, Keller János, Nagy Péter, Sághy Tamás, Tóth Ildikó, Trokán Péter) vállalta, hogy a székesfehérvári Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény otthonainak lakóval felveszi a kapcsolatot – telefonon vagy online -, hogy az ünnepek előtt egy kis beszélgetéssel, verssel, történetekkel dobja fel a jelenleg még nagyobb elszigeteltségben élő időseket.

A kampány nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mindenkinek vannak olyan idős emberek a környezetében, akik magányosan élnek. Akik nem azért állnak hosszú percekig a közértben a pénztárnál, mert bosszantani akarják a többi a vásárlót, hanem mert talán napok óta a pénztáros az egyetlen, akihez szólni tudnak. A magány elszigetel. A nyitott szív, az odafordulás, az a 10 perc, amit egy vadidegen idős emberre szánunk viszont neki talán egy hétre elegendő feltöltődést adhat. Legyen rá időnk!