Joystick és rizspor - Keszthelyen járt Hadik

2021. 11. 16.

A Hadik című film újabb forgatási helyszínre érkezett, a huszárok ezúttal Keszthely városát lepték el, jobban mondva a csodálatos Keszthelyi Kastélyt. Ha még nem látták színészeinket rizsporos parókában, most erre is sor kerülhet.

Izgalmas hetet zárt a Hadik stábja, és köztük több színészünk is, ugyanis Keszthelyen forgattak. Sághy Tamás Vilmos császárt játssza a filmben, és rettentően élvezte a kosztümös forgatást: "Ritkán jutunk mostanában olyan lehetőséghez, hogy egy valódi kosztümös filmben szerepeljünk. Nagyon szép környezetben dolgozhattunk, hiszen a Keszthelyi Kastély az ország egyik legszebb épülete. Amellett, hogy megfeszített tempóban haladtunk - reggel hattól délután háromig folyamatosan dolgoztunk -, nagyon jó érzés volt, hiszen újra találkozhattunk régi kollégákkal is."

Kozáry Ferenc már-már "űrszínvonalú"-nak titulálta a forgatás körülményeit, csak szuperlatívuszokban tudott nyilatkozni: "Ilyet még nem láttam, hogy egy operatőr joystickkel irányítsa a kamerát...az egész munka úgy művészileg, mind technikailag és emberileg nagyon jó volt. Rendkívül felkészült volt az egész társaság és a helyszín is csodálatos volt."

A Hadik már robog tovább, hamarosan színházunk színművésznői is megkezdik a forgatást a filmben, természetesen akkor is mutatunk majd pár kulisszák mögé leső képet.