Kezdetét vette a Rákóczi Szövetség és színházunk közös színjátszó tábora

2021. 08. 09.

Immáron negyedik alkalommal hirdetett a Vörösmarty Színház és a Rákóczi Szövetség közösen Kárpát-medencei színjátszó tábort. A székesfehérvári táborba középiskolás fiatalok érkeztek valamennyi külhoni régióból, sőt néhányan közülük már évek óta visszatérő táborozók.

A határon túli fiatalok augusztus 8-án érkeztek meg Székesfehérvárra, hogy az előttük álló szűk egy hétben létrehozzanak egy félórás előadást, amely a Koronázási Szertartásjátékok eddigi előadásaiból merít ihletet, a már „megkoronázott” királyok életéről mesél majd. Az előadást írja és rendezi: Lőrincz Zsuzsa, a beszédtechnikát Egyed Attila tartja, koreográfusként pedig Molnár G. Nóra segíti a munkát.

A bemutató augusztus 14-én 20 órakor lesz a Bartók Béla téren, további két előadás pedig 15-én és 16-án. A Rákóczi Szövetség drámatáborozóinak műsorát követően óriáskivetítőn idézzük fel III. Béla fényes aranykorát, II. András életének a legendás epizódjait, vagy IV. Béla tragikus emberi küzdelmeit. Fontos, hogy a programok ingyenesek, de regisztrációhoz és karszalag átvételhez kötöttek. (Jelentkezni a (22) 503-503-as telefonon, személyesen a Jegyirodában (Fő u. 8.), vagy a koronazas@vorosmartyszinhaz.hu címen lehet augusztus 11., szerdáig.)

A tábor egészen augusztus 17-ig tart, ahol a színházi próbák és előadások mellett a résztvevő diákok a koronázóvárossal megismerkedve számos kulturális és szórakoztató programon is részt vesznek.

Fotók: Torma Sándor