Köszönet az egészségügyi dolgozóknak

2021. 07. 25.

Színházunk az új évadra készülő Fame – A hírnév ára című musical premier előtti két bemutatóval mondott köszönetet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a székesfehérvári szociális intézmények dolgozóinak a járványidőszakban tanúsított helytállásukért.

A Fame – A hírnév ára című világhírű musicallel fejezte ki köszöntetét a Vörösmarty Színház a város közössége nevében a kórház és a szociális intézmények dolgozóinak, azért az emberfeletti munkáért, amelyet a betegekért, a gondozottakért tettek a pandémia időszakában és tesznek azóta is. 

A hétvégi premier előtti előadások pénteki felvonását a Videoton Holding Zrt. ajándékozta az egészségügyi dolgozóknak, az estén köszöntőt mondott Dr. Kovács Attila orvosigazgató mellett Mészáros Attila alpolgármester, Sinkó Ottó a Videoton vezérigazgatója, valamint Horváth Csaba fizikai színház tagozatvezető.

Szombaton Prof. Dr. Izbéki Ferenc, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgató helyettese köszöntőjében felidézte és megköszönte azt az áldozatos és fáradtságot nem kímélő munkát, amelyet kollégái végeztek az elmúlt időszakban.

A kórházban, az egészségügyi alapellátásban és a szociális intézményekben dolgozók erőn felül teljesítettek az elmúlt időszakban, és ezt a munkát nem lehet elégszer megköszönni. – hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester, aki háláját és köszönetét adta át a város közössége nevében. Mint kiemelte, a szakterületen dolgozók tevékenységének köszönhetően van színházi előadás, és lehet élettel teli Székesfehérvár belvárosa.

Sok szó esett az elmúlt időszakban arról, hogy hány ember betegedett meg, és őket hogyan lehet rehabilitálni, arról azonban kevés szó esett, hogy a gyógyítóknak, a segítőknek milyen volt a rehabilitációjuk, kezdte köszöntőjét Bagó Bertalan. A Vörösmarty Színház művészeti vezetője több példát hozott arra, hogy a játék, a színház, a művészet milyen fontos szerepet játszik a lélek gyógyításában. Gyógyír azoknak, akik az egészségügyben, a szociális ellátásban gyógyítanak, ellátnak, ápolnak, elviselik a betegek szenvedését, és kísérők az utolsó úton. „Éppen ezért fölírok egy receptet, amelyen a színház szerepel, hogy kisimuljon és gyógyuljon az Önök lelke.” – zárta köszöntőjét Bagó Bertalan, aki mindenkinek jó szórakozást kívánt.

A világhírű musical, a Fame nagyszínházi premierje szeptember 11-én lesz. Társulatunkból Kiss Diána Magdolna, Imre Krisztián, Kozáry Ferenc és Sághy Tamás vesz részt a produkcióban, valamint Molnár G. Nóra segíti munkájával Rovó Tamás koreográfust.

Forrás: Csordás Csilla - ÖKK, Fotó: Molnár Artúr