Pilinszky 100! színházunkból

2021. 04. 22.

Folytatódott a Petőfi Irodalmi Múzeum centenáriumi sorozata, ezúttal azonban Székesfehérvárról, a Vörösmarty Színházból jelentkezett a műsoruk április 22-én.

2021-ben ünnepeljük Pilinszky János költő születésének 100 évfordulóját – a centenárium okot és lehetőséget teremt arra, hogy programokkal, közösségi és online együttlétekkel, videókkal kiemelje a Petőfi Irodalmi Múzeum a szerző sokrétű életművét.
A centenáriumi sorozat hetedik alkalmán Székesfehérváron, teátrumunkban találkoztak a szerkesztők Czinki Ferenc író, szerkesztő, kritikussal és Pallag Zoltán költő, író, szerkesztő, régésszel, hogy Pilinszky János székesfehérvári kötődéseit mutassák be.

Az adás itt tekinthető meg ingyenesen.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap


A SOROZATRÓL:
A centenárium sorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával jön létre. A centenárium keretében egy videós sorozat indult, amiben kéthetente csütörtökön este beszélgetnek egy-egy kapcsolódó vendéggel: íróval, irodalomtörténésszel, alkotóval, művésszel, minden alkalommal 5-5 Pilinszkyhez kapcsolódó szót, fogalmat, gondolatot központba téve. Így az év végére kijönne a 100 szó, 100 fogalom, ami a sorozat címe - és létrejönne a Pilinszky centenáriumi szószedet.